Το “αντικριστό” ψήσιμο είναι ένας για όσους δε το γνωρίζουν ένας από τους αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος κρέατος αφού τον συναντάμε ακόμη και στην Ιλιάδα του Ομήρου (Ραψωδία I).
Στο Μαλεβίζι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος ψησίματος, μάλιστα συναντάται και σε διάφορες της Κρήτης όπου ονομάζεται “οφτό κρέας” σε συνέχεια της παράδοσης των Χαΐνηδων.
Απόψε στις Γωνιές αλλά και στη Δαμάστα την επόμενη εβδομάδα να το δοκιμάσετε όσοι βρεθείτε, γιατί είναι το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κρήτη, χωρίς πολλά – πολλά, αλλά που για να βγει καλό χρειάζεται τέχνη και μαστοριά.
Σε ολόκληρο το Μαλεβίζι αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου οι ψήστες κάνουν τα μαγικά τους, με μαγικά και γευστικά αποτελέσματα.