Το ζελέ δεν είναι τυχαία το γλυκό των… νοσοκομείων. Είναι ελαφρύ για το στομάχι, χωρίς λιπαρά, αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, αφού η παραδοσιακή ζελατίνη είναι ζωική – και γι’ αυτό όχι vegan. Η ζωική ζελατίνη προέρχεται από κόκαλα, χόνδρο και δέρμα, τα οποία παράγουν κολλαγόνο. Εκτός από τα οστά, βοηθάει και στην υγεία του δέρματός μας, δίνοντάς του ελαστικότητα και συμβάλλοντας στη μείωση των ρυτίδων.
Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο δροσερό, καλοκαιρινό φρούτο και είναι ιδανικό για να φτιαξουμε σπιτικά ζελέ στο σπίτι. Το καρπούζι περιέχει πολύ λίγες θερμίδες,ενυδατώνει και συμβάλλει στη μείωση της πίεσης.
Υλικά
- 600 ml φρέσκος χυμός καρπούζι (τον φτιάχνουμε στο μπλέντερ)
- 30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 100 γρ. φρέσκα μύρτιλα
- φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κανάτα ή σε ένα μπολ 300 ml από τον χυμό καρπουζιού. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.
Βάζουμε 100 ml του χυμού σε κατσαρολάκι, προσθέτουμε το τζίντζερ και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Λίγο πριν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.