Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 120 γρ. καρότα (λεπτοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
- Αλάτι – πιπέρι
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 230 γρ. ζεστό ζωμό ή νερό
- 400 γρ. τομάτα κονκασέ
- 10 φύλλα λαζάνια
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. κασέρι (τριμμένο)
- 200 γρ. τυρί κατίκι
- 5 – 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
- Θερμαίνουμε πολύ καλά ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή, κατάλληλο για φούρνο, μεγέθους 28 – 30 εκ. ή εναλλακτικά μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στον κιμά και τον πλάθουμε ελάχιστα με το χέρι, έτσι ώστε να πάει παντού.
- Ρίχνουμε τον κιμά στο τηγάνι χωρίς επιπρόσθετο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε για περίπου 7 – 8 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον πελτέ και την τομάτα.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό/νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά.
- Όταν ο κιμάς έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τα λαζάνια και τα πιέζουμε, έτσι ώστε να είναι όλα μέσα στη σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Ρίχνουμε τα τυριά πάνω στη σάλτσα μας και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο για 20 λεπτά,ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα.
- Περιμένουμε 5 – 10 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού.