Ένα σνακ που μπορεί κάποιος να πάρει παντού μαζί γίνεται με μαρούλι και κοτόπουλο. Είναι δροσερό και ανάλαφρο. Δεν περιέχει γλουτένη, είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και λιπαρά και υψηλό σε πρωτεΐνες.Χρησιμοποιούμε μαρούλι άισμπεργκ γιατί έχει μεγάλα, καμπυλωτά φύλλα ιδανικά για τύλιγμα, ενώ ταυτόχρονα είναι τραγανό και δροσίζει. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και είναι και ένας ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει (βραστό ή ψητό).Μπορούμε να το μεταφέρουμε τυλιγμένο ή να πάρουμε ξεχωριστά το μείγμα του κοτόπουλου και τα φύλλα μαρουλιού και να τα τυλίξουμε στη στιγμή.
Υλικά
- 170 γρ. κοτόπουλο (ψητό ή βραστό), χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε κομματάκια
- 1 μεγάλο κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα κίτρινη
- 90 γρ. τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι
- 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- 2-4 μεγάλα φύλλα άισμπεργκ
- αλάτι και μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ και το ανακατεύουμε με το τυρί, το σέλερι, τη μουστάρδα.Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι.
Απλώνουμε το μείγμα στα φύλλα του μαρουλιού και τοποθετούμε μερικές φέτες αγγουριού κατά μήκος.
Τυλίγουμε σαν μπουρίτο, διπλώνοντας μέσα τις δύο άκρες δεξιά και αριστερά και τυλίγοντας προς τα πάνω το ρολό. Τοποθετούμε με το άνοιγμα προς τα κάτω ώστε να μην ανοίξουν.Τα κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.