Υλικά για πεντανόστιμα muffins
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 μεγάλο κ.γ. κανέλα
- Λίγο αλάτι
- 1 ½ κ.γ. βανίλια
- 1 αυγό
- 100 γρ. μέλι
- 150ml ηλιέλαιο
- 120ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- ½ μικρό μήλο χωρίς φλούδα σε κομματάκια (και ½ με τη φλούδα σε φέτες)
- 60 γρ. βρώμη
Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα πρώτα 6 στεγνά υλικά σε μπολ (χωρίς τη βρώμη και τη βανίλια).
Σε άλλο μπολ χτυπάτε με μίξερ τα υγρά υλικά με τη βανίλια (το αυγό, μέλι, ηλιέλαιο, γάλα) και προσθέτετε λίγο – λίγο τα στεγνά υλικά μέχρι να δέσουν.
Ρίχνετε στο μείγμα σας τη βρώμη με τα κομματάκια μήλου και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε σε θήκη muffin, σε φόρμες σιλικόνης ή κομμάτια λαδόκολλας και το μοιράζετε στις 12 θηκούλες. Αν σας περισσέψει μείγμα βάλτε το σε ένα πήλινο μπολάκι.
Στολίζετε με λεπτές φετούλες μήλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170◦C στον αέρα για 16-18’.