• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Η πιο «βρώμικη» μονάδα των Ναζί – Συγκροτήθηκε από εγκληματίες και διοικούνταν από παιδεραστή

17 Οκτωβρίου, 2022
σε Social Trends, Uncategorized
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 mins read
0
Η πιο «βρώμικη» μονάδα των Ναζί – Συγκροτήθηκε από εγκληματίες και διοικούνταν από παιδεραστή
5
Κοινοποιήσεις
232
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Συλλήψεις για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό στην Κρήτη-Συνελήφθη ένας αλλοδαπός

Τα SMS της συμμορίας ανηλίκων, μετά το μαχαίρωμα 15χρονου -«Μην πάω Παίδων και τον φάω»

4 Φεβρουαρίου, 2023
Το σχολείο με τα δίδακτρα των 130.000 ευρώ ετησίως – Εκεί φοίτησαν Παύλος, Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά του Σταύρου Νιάρχου

Το σχολείο με τα δίδακτρα των 130.000 ευρώ ετησίως – Εκεί φοίτησαν Παύλος, Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά του Σταύρου Νιάρχου

4 Φεβρουαρίου, 2023
1843: Σαν σήμερα "φεύγει" ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

1843: Σαν σήμερα "φεύγει" ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

4 Φεβρουαρίου, 2023
Όταν η γη σείστηκε για 10 συνεχόμενα λεπτά – Ο σεισμός των 9.5 Ρίχτερ στη Χιλή και η πιθανότητα μεγαλύτερου-Βίντεο

Όταν η γη σείστηκε για 10 συνεχόμενα λεπτά – Ο σεισμός των 9.5 Ρίχτερ στη Χιλή και η πιθανότητα μεγαλύτερου-Βίντεο

4 Φεβρουαρίου, 2023

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι γερμανικές δυνάμεις προέβησαν σε αμέτρητα εγκλήματα πολέμου σε κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης. Σε αυτά συμμετοχή είχαν στελέχη του γερμανικού στρατού (Βέρμαχτ), αλλά κυρίως τα SS, δηλαδή οι επίλεκτοι του ναζιστικού κόμματος.

Άλλωστε ένας βασικός λόγος ύπαρξης της τελευταίας παραστρατιωτικής οργάνωσης ήταν η άσκηση τρομοκρατίας σε όσους λαούς είχαν την ατυχία να πέσουν σε γερμανική κατοχή ώστε να γίνουν υπάκουα πιόνια του Γ΄ Ράιχ. Όμως, υπήρχε μία μονάδα των SS που τα εγκλήματά της προκαλούσε αποτροπιασμό στους ίδιους τους Γερμανούς, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων SS.

Η μονάδα αυτή αποτελούνταν από εγκληματίες που είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες, βιασμούς και άλλα ειδεχθή εγκλήματα. Όπως τα περισσότερα μέλη του που είχαν πολλά ονόματα, έτσι και η μονάδα αυτή εμφανιζόταν με διάφορες ονομασίες, οι περισσότερες από τις οποίες, συμπεριλάμβαναν στον τίτλο τους τη λέξη «Ντιρλεβάνγκερ». Πρόκειται για το επώνυμο του αρχηγού και δημιουργού της, Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, που πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας διαβόητος αλκοολικός παιδεραστής.

Οι ναζί τον είχαν φυλακίσει για βιασμούς ανηλίκων και τον είχαν διώξει από το κόμμα τους. Το ότι ένα τέτοιο υποκείμενο απελευθερώθηκε και δημιούργησε μια μονάδα εγκληματιών που πολέμησε και τελούσε υπό την προστασία της ανώτατης ηγεσίας, είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για το ποιόν του καθεστώτος της.

Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ

Ο Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ ήταν ένας από τα εκατομμύρια των Γερμανών που πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διακρίθηκε σε πολλές μάχες για την ανδρεία του με αποτέλεσμα από απλός στρατιώτης στο τέλος του πολέμου να έχει προαχθεί σε ανθυπολοχαγό.

Μετά τον πόλεμο συμμετείχε στην παραστρατιωτική οργάνωση των Φράι Κορπς που κατέπνιξαν τις εξεγέρσεις των κουμουνιστών που είχαν σαν στόχο την κατάληψη της εξουσίας στα γερμανικά κρατίδια. Στην ίδια αυτή οργάνωση ήταν και ο δεκανέας Αδόλφος Χίτλερ.

Οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και το 1923 όταν ο Ντιρλεβάνγκερ εντάχθηκε στο ναζιστικό κόμμα. Όμως, δεν είχε κάποια αξιόλογη δράση, καθώς ήταν αλκοολικός και ψυχολογικά ασταθής.

Καταδικασμένος παιδεραστής

Το 1934 ενώ οι ναζί είχαν πάρει την εξουσία, ο  Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ συνελήφθη για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού και για κλοπή κρατικής περιουσίας. Το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για τα εγκλήματα, αλλά η ποινή του ήταν μόλις δύο χρόνια φυλάκιση. Ήταν ξεκάθαρο ότι στελέχη του ναζιστικού κόμματος είχαν μεσολαβήσει για να «πέσει στα χαμηλά»

Επίσης, αν και μετά την καταδίκη του διαγράφηκε από το ναζιστικό κόμμα, του επετράπη να υποβάλει εκ νέου αίτηση για ένταξη αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Το 1936 ο Ντιρλεβάνγκερ απελευθερώθηκε, αλλά γρήγορα συνελήφθη ξανά για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο. Αυτή τη φορά οι ναζί ήταν αποφασισμένοι να τον ξεφορτωθούν και έτσι στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το «βύσμα» του Ντιρλεβάνγκερ

Σε απόγνωση ο Ντιρλεβάνγκερ επικοινώνησε με τον παλιό συμπολεμιστή του από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Γκότλομπ Μπέργκερ, να τον βοηθήσει. Αυτός ήταν πλέον ανώτερο στέλεχος του ναζιστικού κόμματος και στενός συνεργάτης του αρχηγού των SS, Χάινριχ Χίμλερ.

Ο Μπέργκερ χρησιμοποίησε την επιρροή του ώστε ο Ντιρλεβάνγκερ να φύγει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και να ενταχθεί στη «Λεγεώνα Κόνδωρ», μια γερμανική μονάδα που πολέμησε στον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1936–1939) στο πλευρό των φασιστών του Φράνκο.

Η δράση της μονάδας αυτής στην Ισπανία ηρωοποιήθηκε από τους ναζί. Έτσι, όταν την άνοιξη του 1939 η «Λεγεώνα Κόνδορ» επέστρεψε  στη Γερμανία, ο Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ δεν ήταν πια παιδεραστής, αλλά “ήρωας πολέμου”.

Ο φίλος του, ο Μπέργκερ μπόρεσε να τον εντάξει στα SS και μάλιστα ως αξιωματικό.

«Μονάδα Λαθροκυνηγών Ορανίενμπουργκ»

Στις 23 Μαρτίου 1940, ο Χίτλερ διέταξε τη δημιουργία μίας μονάδας που θα αποτελούνταν από άνδρες που είχαν καταδικαστεί ως λαθροκυνηγοί. Αποστολή τους ήταν να αντιμετωπίσουν το αντάρτικο που είχε αρχίσει να εμφανίζεται στην κατεχόμενη Πολωνία. Σύμφωνα με τη διαταγή, θα έπαιρναν χάρη μόνο αν διακρίνονταν στις επιχειρήσεις.

Ο Χίτλερ προτιμούσε να ήταν Βαυαροί και Αυστριακοί και απαγόρευε να συμπεριληφθούν όσοι λαθροκυνηγοί είχαν καταδικαστεί για στήσιμο παγίδων. Ο λόγος ήταν, ότι θεωρούσε τη μέθοδο αυτή απάνθρωπη για τα ζώα.

Στα τέλη Μαΐου 1940, ο Χίμλερ διέταξε τον Ντιρλεβάνγκερ να πάει στο Ορανίενμπουργκ για να αναλάβει τη διοίκηση της νέας αυτής μονάδας «λαθροκυνηγών». Έτσι, στις 14 Ιουνίου 1940, ιδρύθηκε επίσημα η «Μονάδα Λαθροκυνηγών Ορανίενμπουργκ» («Wilddiebkommando Oranienburg») ως μέρος των Βάφεν-SS. Η μονάδα αποτελούνταν μόλις από 55 άνδρες και στάλθηκε στην Πολωνία.

Εκεί προστέθηκαν τέσσερις υπαξιωματικοί SS που επιλέχθηκαν γιατί είχαν κάνει πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και πολλοί νεοσύλλεκτοι. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1940, η μονάδα αριθμούσε περισσότερους από 300 άνδρες. Εκτός από τα 55 πρώτα στελέχη, οι υπόλοιποι είχαν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα άσχετα με τη λαθροθηρία, όπως φόνους, βιασμούς κ.ά.

Επίσης ο Ντιρλεβάνγκερ προβιβάστηκε στο βαθμό του SS-Obersturmführer από τον Χίμλερ.

Καλίστρος Θιέλεκε

Με την εισροή εγκληματιών, η έμφαση στους λαθροκυνηγούς στη μονάδα είχε πλέον χαθεί. Παρά ταύτα, πολλοί από τους πρώην λαθροκυνηγούς έγιναν υπαξιωματικοί για να εκπαιδεύσουν τους νεοσύλλεκτους εγκληματίες του Ντιρλεβάνγκερ.

Ανάμεσα στους τελευταίους ήταν και παράφρονες, με πιο διαβόητο τον Καλίστρο Θιέλεκε, (Kalistros Thielecke), ο οποίος το 1930 είχε σφάξει τη μητέρα του με 20 μαχαιριές.

Έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «Ο Οιδίποδας του Κουρφουρστένταμ» (το όνομα της περιοχής του Βερολίνου όπου ζούσε με τη μητέρα του) και είχε εγκλειστεί σε ψυχιατρείο.

Απελευθερώθηκε και μαζί με άλλους παράφρονες εγκληματίες στρατολογήθηκε στη μονάδα του Ντιρλεβάνγκερ.

Τα πολλά ονόματα της «Μονάδας Ντιρλεβάνγκερ»

Όπως τα περισσότερα μέλη του, που είχαν πολλά ονόματα, έτσι και η μονάδα αυτή εμφανιζόταν με διάφορα ονόματα, όπως «SS-Sonderkommando Ντιρλεβάνγκερ», «SS Sondereinheit Ντιρλεβάνγκερ», «SS-Sturmbrigade Ντιρλεβάνγκερ», «Ταξιαρχία Ντιρλεβάνγκερ», «Μαύροι Κυνηγοί» (γερμανικά: Die schwarzen Jäger) ή 36η Μεραρχία Γρεναδιέρων Βάφεν SS (γερμανικά: die 36. Waffen-Grenadier-Division der SS).

Ο βασικός λόγος για τις αλλαγές του ονόματος της μονάδας ήταν η ντροπή που ένιωθαν ακόμη και οι ναζί και οι άνδρες των SS ότι καταδικασμένοι εγκληματίες που απαγορευόταν να φέρουν όπλα, επομένως εξαιρούνταν από τη στράτευση στη Βέρμαχτ, θα μπορούσαν να είναι μέρος των SS που γι’ αυτούς αποτελούσε μία «ελίτ» στρατιωτική δύναμη.

Βρέθηκε λύση. Διακηρύχθηκε ότι ο σχηματισμός δεν ήταν μέρος των SS, αλλά «υπό τον έλεγχο» των SS. Κατά συνέπεια, το όνομα της μονάδας άλλαξε σε «Ειδική Μονάδα Ντιρλεβάνγκερ» («Sonderkommando Ντιρλεβάνγκερ»). Καθώς η δύναμη της μονάδας μεγάλωνε, τέθηκε υπό τη διοίκηση των SS-Totenkopfverbände (ο σχηματισμός που ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης) και επαναπροσδιορίστηκε ως «SS-Sonderbataillon Ντιρλεβάνγκερ».

Τον Ιανουάριο του 1942, προκειμένου να αυξήσει τη δύναμή της, η μονάδα εξουσιοδοτήθηκε να στρατολογεί Ρώσους και Ουκρανούς εθελοντές. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1943, ο αριθμός των ανδρών στο τάγμα διπλασιάστηκε σε 700. Έγινε και πάλι μονάδα Βάφεν-SS στα τέλη του 1944. Τον Μάιο του 1944, οι 550 άνδρες (Τουρκοκεστάνιοι, Τάρταροι του Βόλγα, Αζερμπαϊτζάν, Κιργίζοι, Ουζμπέκοι και Τατζίκοι) ενός συντάγματος SS μετατέθηκαν στη μονάδα του Ντιρλεβάνγκερ, οπότε έγινε επίσημα «Ταξιαρχία Ντιρλεβάνγκερ».

Οι εγκληματίες του Ντιρλεβάνγκερ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο συνεχιζόταν ο πόλεμος, οι Γερμανοί δημιουργούσαν και άλλες μονάδες καταδίκων που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή. Όμως, στις μονάδες αυτές στέλνονταν Γερμανοί στρατιώτες που είχαν καταδικαστεί για παραβάσεις του στρατιωτικού κώδικα. Πολλοί απ’ αυτούς δεν ήταν εγκληματίες.

Μόνο στη μονάδα του Ντιρλεβάνγκερ στέλνονταν νεοσύλλεκτοι που είχαν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και μάλιστα ειδεχθή, όπως φόνο εκ προμελέτης, βιασμό, και εμπρησμό. Όταν το 1941 οι Γερμανοί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ, η μονάδα αυτή διέπραξε φρικαλεότητες σε τέτοια μορφή και κλίμακα που προκάλεσε αηδία ακόμη και στους άλλους άνδρες των SS που είχαν και οι ίδιοι σκοτώσει ή βασανίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Ντιρλεβάνγκερ και οι άνδρες του διασκέδαζαν να ακούνε τις κραυγές γυναικών και παιδιών καθώς τους έκαιγαν ζωντανούς μέσα στα σπίτια τους. Μια άλλη «αγαπημένη» ενασχόλησή τους ήταν να πετούν γυναικόπαιδα σε πεινασμένες αγέλες αγρίων σκύλων και να γελούν καθώς τους ξέσχιζαν τις σάρκες.

Η μονάδα πήρε μέρος σε πολυάριθμες επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών, κυρίως στην κατεχόμενη Λευκορωσία. Επίσης, συμμετείχε στην καταστροφή της Βαρσοβίας στα τέλη του 1944, και τη σφαγή περίπου 100.000 κατοίκων κατά τη διάρκεια της Εξέγερσης της Βαρσοβίας, καθώς και στη βάναυση καταστολή της Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης, μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 1944.

Το τέλος

Τα διαβήματα διοικητών της Βέρμαχτ, ακόμη και Βάφεν-SS, να διαλυθεί η μονάδα του Ντιρλεβάνγκερ όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά καθώς ο πόλεμος πήγαινε όλο και χειρότερα για τη Γερμανία, τόσο η ναζιστική ηγεσία την ενίσχυε.

Τον Φεβρουάριο του 1945, από ταξιαρχία αναβαθμίστηκε σε μεραρχία και στάλθηκε στη γραμμή Oder-Neisse για να σταματήσει τη σοβιετική προέλαση. Ήταν πια η 36η Μεραρχία Γρεναδιέρων Βάφεν SS 36, με διοικητή πάντα τον διαβόητο Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ. Αριθμούσε τότε 4.000 άνδρες, πολλοί από τους οποίους ανήκαν σε τακτικές μονάδες της Βέρμαχτ.

Η μεραρχία απωθήθηκε προς τα βορειοανατολικά όταν ξεκίνησε η τελευταία σοβιετική επίθεση στις 16 Απριλίου 1945 προς το Βερολίνο. Την επόμενη μέρα, ο Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ  τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη και στάλθηκε στα μετόπισθεν.

Μέσα στις επόμενες μέρες οι Σοβιετικοί διέλυσαν τα απομεινάρια της μονάδας του, και αυτή έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει την 1η Μαΐου 1945.

Μόλις 700 άνδρες της μεραρχίας επέζησαν του πολέμου αφού κατάφεραν να περάσουν τον Έλβα και να παραδοθούν στους Αμερικανούς.

Πολλοί απ’ αυτούς δικάστηκαν από τους Συμμάχους ως εγκληματίες πολέμου και καταδικάστηκαν σε θάνατο ή ισόβια δεσμά. Ανάμεσά τους δεν ήταν ο αρχηγός τους, Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ. Αυτός συνελήφθη από τις γαλλικές δυνάμεις κατοχής στη Γερμανία και πέθανε υπό την κράτηση τους, στις 8 Ιουνίου 1945.

Λέγεται ότι οι Γάλλοι ειδοποίησαν τους Πολωνούς ότι τον είχαν πιάσει. Αυτοί έστειλαν κάποιους δικούς τους που τον σκότωσαν αργά και βασανιστικά ενώ οι Γάλλοι φρουροί έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Όπως και να έχει, κανένας δεν ασχολήθηκε για τις συνθήκες θανάτου του αρχιεγκληματία, Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ.

Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Ετικέτες: Αδόλφος ΧίτλερΝαζί
Κοινοποίηση2Tweet1Κοινοποίηση1Αποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της μετά την κακοκαιρία-Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία – Τι λένε οι επιστήμονες για το φαινόμενο

Επόμενο Άρθρο

Αγία Πελαγία: Η τελευταία συνομιλία του 50χρονου φωτογράφου με τη σύζυγό του

ΣχετικάΆρθρα

Ο "σφαγέας της Κρήτης", Φρίντριχ Μίλερ
Η άλλη Κρήτη

Ο "σφαγέας της Κρήτης", Φρίντριχ Μίλερ

30 Ιανουαρίου, 2023
Γιάννης Συγγελάκης: «Έφυγε» από τη ζωή ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος της Βιάννου
Κρήτη

Γιάννης Συγγελάκης: «Έφυγε» από τη ζωή ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος της Βιάννου

30 Ιανουαρίου, 2023
Οι Γερμανοί θα ξανάρχονταν: Είχαν έτοιμο παράνομο στρατό επίλεκτων SS αν χτυπούσε η ΕΣΣΔ στη 10ετία του ’50
Κόσμος

Οι Γερμανοί θα ξανάρχονταν: Είχαν έτοιμο παράνομο στρατό επίλεκτων SS αν χτυπούσε η ΕΣΣΔ στη 10ετία του ’50

24 Νοεμβρίου, 2022
Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο: Πώς η Καθολική Εκκλησία μιλούσε μυστικά με τον Χίτλερ και γιατί ο Πάπας σιώπησε μέχρι τέλους για το Ολοκαύτωμα
Κόσμος

Συμφωνία του Θεού με τον Διάβολο: Πώς η Καθολική Εκκλησία μιλούσε μυστικά με τον Χίτλερ και γιατί ο Πάπας σιώπησε μέχρι τέλους για το Ολοκαύτωμα

9 Νοεμβρίου, 2022
Δήμιοι – εγκληματίες πολέμου που οργάνωσαν γενοκτονίες: Βοηθήθηκαν από το Βατικανό και τον Ερυθρό Σταυρό και κάποιοι δεν λογοδότησαν ποτέ
Κόσμος

Δήμιοι – εγκληματίες πολέμου που οργάνωσαν γενοκτονίες: Βοηθήθηκαν από το Βατικανό και τον Ερυθρό Σταυρό και κάποιοι δεν λογοδότησαν ποτέ

3 Νοεμβρίου, 2022
Όταν οι ναζί εγκληματίες πολέμου που αιματοκύλησαν τον κόσμο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αφήνουν την τελευταία λερή πνοή τους στην αγχόνη.
Κόσμος

Όταν οι ναζί εγκληματίες πολέμου που αιματοκύλησαν τον κόσμο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αφήνουν την τελευταία λερή πνοή τους στην αγχόνη.

17 Οκτωβρίου, 2022
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Αγία Πελαγία: Η τελευταία συνομιλία του 50χρονου φωτογράφου με τη σύζυγό του

Αγία Πελαγία: Η τελευταία συνομιλία του 50χρονου φωτογράφου με τη σύζυγό του

Άνδεις: 50 χρόνια μετά την τραγωδία, οι επιζώντες θυμούνται πώς έγιναν… κανίβαλοι για να ζήσουν

Άνδεις: 50 χρόνια μετά την τραγωδία, οι επιζώντες θυμούνται πώς έγιναν... κανίβαλοι για να ζήσουν

Τελευταία νέα

Ανήκετε σ’ αυτούς τους ανθρώπους που θα πατήσουν τα 85;
Υγεία

Ανήκετε σ’ αυτούς τους ανθρώπους που θα πατήσουν τα 85;

4 Φεβρουαρίου, 2023
Πρόγραμμα «Φιλοξενία μου»: Μαθητές έρχονται σε επαφή με τον τουρισμό και γνωρίζουν περιοχές της Ελλάδας
Κρήτη

Κρήτη: Παιδιά κάνουν μάθημα σε εκκλησία

4 Φεβρουαρίου, 2023
Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα
Διατροφή - Συνταγές

Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα

4 Φεβρουαρίου, 2023
Διαφήμιση

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Η συγκλονιστική ατάκα της Βουγιουκλάκη στον γιατρό όταν έμαθε ότι θα πεθάνει

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Έτσι ήταν το σώμα της με μαγιό χωρίς ρετούς – Συλλεκτική φωτογραφία

28 Ιανουαρίου, 2023
Υπαπαντή: Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου- Τι γιορτάζουμε

Υπαπαντή: Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου- Τι γιορτάζουμε

2 Φεβρουαρίου, 2023
Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2021 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2023 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

12 Ιανουαρίου, 2023
Ψηφίστε με

Ψηφίστε με

26 Ιανουαρίου, 2023
Το love story του τέως βασιλιά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μιλούσε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δείτε βίντεο

12 Ιανουαρίου, 2023
Τα 10 πιο hot καταλύματα στην Κρήτη  για το Χειμώνα

Τα 10 πιο hot καταλύματα στην Κρήτη για το Χειμώνα

31 Δεκεμβρίου, 2019
Καλέσα: Βράβευσαν τους μαθητές που αρίστευσαν

Καλέσα: Βράβευσαν τους μαθητές που αρίστευσαν

30 Ιανουαρίου, 2023
Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών: Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πνευματικό Κέντρο Καλεσσών: Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

29 Ιανουαρίου, 2023
30 χρόνια Μελισσάκια (1993 – 2023)

30 χρόνια Μελισσάκια (1993 – 2023)

30 Ιανουαρίου, 2023
Δείτε τι έγινε στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη – Συντετριμμένοι οι γονείς του

Δείτε τι έγινε στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη – Συντετριμμένοι οι γονείς του

3 Φεβρουαρίου, 2023
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Uncategorized
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Απόψεις
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Πανελλήνιες
  • Τα σχολιανά μας
  • Τουρισμός
  • Υγεία

Μαλεβίζι

Μεταγραφικά αποκτήματα των Νέων Αλμυρού οι Καρτάκης και Παρασκάκης

Μεταγραφικά αποκτήματα των Νέων Αλμυρού οι Καρτάκης και Παρασκάκης

4 Φεβρουαρίου, 2023
Νέα μεταγραφική κίνηση για τη Δαμάστα

Α1 ΕΠΣΗ: Αλλαξε ώρα το Δαμάστα – Μινωική

4 Φεβρουαρίου, 2023
Κακοκαιρία Μπιάνκα: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός – Ενεργοποιείται το 112

Σε επιφυλακή ο Δήμος Μαλεβιζίου για την επερχόμενη κακοκαιρία

4 Φεβρουαρίου, 2023
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΜΑΕΔΗΜ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΜΑΕΔΗΜ

4 Φεβρουαρίου, 2023
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist