Πολύ συχνά συμβαίνει να περνούν 2 και 3 μέρες από τη στιγμή που αγοράσατε το ψωμί και έχει πια μπαγιατέψει,και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε το ψωμί που έχει ξεμείνει.
Η πιο συχνή χρήση του μπαγιάτικου ψωμιού είναι να φτιάξεις μπιφτέκια ή κεφτεδάκια. Αν τώρα δε θες να το χρησιμοποιήσεις έτσι ,υπάρχουν κι άλλοι έξυπνοι τρόποι.
Οι γιαγιάδες συνήθιζαν να λένε πως είναι «αμαρτία» να πετάς το ψωμί, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλού το μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από συνταγές με κιμά. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε κρουτόν.
Τι χρειάζεται να κάνετε:
Κόβετε το ψωμί σε φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ταψί, ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε.