«Κιβωτός του Κόσμου»: «Βάζανε ομαδάρχες τα μεγαλύτερα παιδιά και ξυλοκοπούσαν τα μικρότερα» (Videos)

220
Προβολές
Διαφήμιση

Αυξάνονται οι καταγγελίες περί κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Την εμπειρία της ως εθελόντρια στη δομή του Κολωνού περιέγραψε στο MEGA η κα Γιώτα, η οποία ανέφερε πως μεγαλύτερα παιδιά αναλάμβαναν τον ρόλο του ομαδάρχη και ξυλοκοπούσαν τα μικρότερα παιδιά.

Η κα Γιώτα πήγε ως εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό πριν από έντεκα χρόνια και έφυγε άρον άρον με όσα αντίκρυσε.

«Ξεκίνησα την πρώτη μου μέρα – και μοναδική – βοηθώντας στην προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος. Άρχισαν κάποια στιγμή να έρχονται τα παιδάκια σε μία μεγάλη αίθουσα με πολλά τραπέζια. Ήρθαν και κάποιοι ιερωμένοι και μεγάλοι άνδρες με πολιτικά ρούχα. Έγινε η προσευχή, ξεκίνησε το φαγητό και κάποια στιγμή είδα ένα παιδί, που ίσως να μην ήταν πάνω από 15 ετών, να χαστουκίζει ένα παιδί», είπε η κυριά Γιώτα.

«Σοκαρίστηκα. Ρώτησα τη μαγείρισσα και μου εξήγησε ότι σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα μεγαλύτερο παιδί που ελέγχει όλα τα υπόλοιπα, κάτι σαν ομαδάρχης. Αυτό το σκηνικό δεν θυμάμαι πόσες φορές επαναλήφθηκε το ίδιο μεσημέρι… Δύο; Τρεις; Ήταν μία κανονική κατάσταση», είπε η εθελόντρια.

«Ένιωσα πολύ άσχημα»

Η κα Γιώτα ανέφερε πως όσα είδε σε εκείνη τη βάρδια την απογοήτευσαν και την έκαναν να φύγει επιτόπου.

«Όταν τελείωσε το φαγητό και είχαν περισσέψει κάποιες μερίδες έρχονταν κάποια παιδάκια και ζητούσαν λίγο παραπάνω. Πηγαίνοντας να δώσω παραπάνω πιάτο η μαγείρισσα μου είπε ότι “όχι, σε αυτό το παιδί δεν θα δώσεις άλλο”».

«Ένιωσα πολύ άσχημα. Η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική από αυτή που προσδοκούσα και το λόγο που πήγα. Έφυγα με πολύ βαριά καρδιά γι’ αυτά και τα παιδιά και δεν ξαναπήγα», είπε.

Ο γυμναστής που κατήγγειλε πρώτος τις κακοποιήσεις στην δομή του Βόλου

Πρώτος που ξετύλιξε  το κουβάρι των αποκαλύψεων για την δομή του Βόλου, ήταν ένας γυμναστής και υπήρξε μάρτυρας σε διάστημα 8 μηνών σε δύο ξυλοδαρμούς παιδιών.

Ο γυμναστής έκανε λόγο για ξυλοδαρμό – σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 19 Αυγούστου – στο υπόγειο της μίας από τις δύο δομές στον Βόλο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και έκαναν μία επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά της Κιβωτού, ωστόσο δεν εισακούστηκαν.

Ο άνδρας, το πρωί της 18ης Αυγούστου, ενημέρωσε τους υπεύθυνους της δομής ότι προτίθεται να μεταβεί στην Ασφάλεια Βόλου και να καταγγείλει το περιστατικό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκε για την απόλυσή του, και στις 19 Αυγούστου πήγε στην Ασφάλεια Βόλου και κατήγγειλε ό,τι ήξερε και όσα έχει ζήσει στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο γυμναστής ενημέρωσε τα κεντρικά της Κιβωτού και έτσι απεστάλη η επιστολή διαμαρτυρίας.

Η δικαιολογία της απόλυσης, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο γυμναστής, είχε ύφος ειρωνείας και κακεντρέχειας.

«Τώρα εσύ με αυτό που κάνεις, δίνεις λαβή και σε άλλους να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις», ήταν η απάντηση της δομής για την απόλυση του εργαζόμενου.

Ο γυμναστής, όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο του έδωσαν αυτή τη δικαιολογία από τη δομή, το απόγευμα της 18ης Αυγούστου σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τους υπεύθυνους.

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist