Τα αβοκάντοκαι τους λωτούς τα βρίσκουμε συνήθως στον πάγκο του μανάβη, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στην ιδανική ωρίμανσή τους.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα.
Πριν χρόνια το αβοκάντο άρχισε να μπαίνει δειλά-δειλά στις κουζίνες και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα.Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τα δύο παραπάνω είδη επειδή έχουν μαλακή, κρεμώδη υφή, καθώς και μια πολύ μοναδική γεύση που συνδυάζεται πολύ καλά με άλλες τροφές.
Α.Πως να κάνετε τα αβοκάντο και τους λωτούς να ωριμάσουν με μία χαρτοσακούλα
Η μέθοδος
Η χαρτοσακούλα είναι εξαιρετική για να κάνετε τα φρούτα να ωριμάσουν, καθώς παγιδεύει τα αέρια αιθυλενίου.
1.Τοποθετήστε το αβοκάντο ή τον λωτό μέσα στη χαρτοσακούλα προσέχοντας να μην είναι τρύπια.
2.Βάλτε μαζί και ένα μήλο ή μια τομάτα ή μια μπανάνα για να αυξηθεί η παραγωγή αερίων αιθυλενίου.
3.Κλείστε τη χαρτοσακούλα και φυλάξτε τη σε θερμοκρασία δωματίου, μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου.
4.Το αβοκάντο ή ο λωτός σας θα είναι έτοιμος για κατανάλωση μέσα σε μερικές μέρες.
- Τα αβοκάντο πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις μπανάνες
- Όσο πιο ώριμες οι μπανάνες τόσο περισσότερο αιθυλένιο
- Βάλε 2-3 μπανάνες για κάθε αβοκάντο
- Για να δεις αν το αβοκάντο είναι έτοιμο ζούληξε την πάνω πλευρά του
- Για να σταματήσεις την ωρίμανση βάλτε τα στο ψυγείο
- Όταν τα αβοκάντο είναι σκληρά είναι και πικρά.
Β.Πως να κάνετε τα αβοκάντο να ωριμάσουν να χρησιμοποιήσετε με αλουμινόχαρτο
Η μέθοδος
- Χρησιμοποιήστε μια καλή ποσότητα αλουμινόχαρτου προσέχοντας να καλύψετε εντελώς το αβοκάντο.
- Τοποθετήστε το στο ταψί και ψήστε το για δέκα λεπτά.
- Περιμένετε να κρυώσει τελείως και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Το αβοκάντο είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.
Επιλέξτε όποια μέθοδο προτιμάτε και ακολουθήστε τις οδηγίες