Μια ακόμη διάκριση για την ελληνική ομάδα, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.
Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 που διεξήχθη 26-30 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, στην κατηγορία Community Catering, απέσπασε η Culinary Team Greece της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.
Η παγκόσμια αυτή εντυπωσιακή γαστρονομική διοργάνωση, πλούσια σε ψυχαγωγία και γεύσεις από όλο τον κόσμο, προσέλκυσε πάνω από 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.Το κοινό απόλαυσε τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.Η ομάδα της Ένωσης, Culinary Team Greece, σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα ελληνικό γεύμα βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”.
Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης ήταν το βουβαλίσιο γάλα, ελιές Χαλκιδικής, αγουρέλαιο, λαβράκι, χόρτα, κορκότο, ρύζι, γιαούρτι και φέτα, προϊόντα που πήρε μαζί της από την Ελλάδα.
Με την παρουσία του τίμησε την ελληνική αποστολή ο Έλληνας Πρέσβης στο Λουξεμβούργο, κ. Άγγελος Υψηλάντης, ο οποίος παρευρέθηκε στη διοργάνωση, παρακολουθώντας από κοντά την ελληνική ομάδα να διαγωνίζεται, ενώ ήταν παρόν και στην απονομή των μεταλλίων.
Φωτογραφία από: typologos.com