YΛΙΚΑ
Αντικείμενα
Μία φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα 24 εκ. με τρύπα στη μέση
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και κόψτε τα για 5 δευτερόλεπτα
Βήμα 3
Προσθέστε 250 γρ. βούτυρο ανάλατο,λιωμένο.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 8 αυγά, 160 γρ. ζάχαρη και χτυπήστε για 5 λεπτά
Βήμα 5
Σε ένα μπολ αναμείξτε 300 γρ. αλεύρι,2 κ.σ. κακάο, 1 κουταλάκι baking powder και 1 φακελάκι βανίλιας. Προσθέστε στον κάδο 20 γρ. κονιάκ. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι που ετοιμάσατε και αναμείξτε για 3 λεπτά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα και ψήστε στον αέρα για περίπου 15 λεπτά (180°C). Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε σε πιατέλα. Γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.
Αν δε θέλουμε φόρμα, βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 15′.Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
Όσο κρυώνει σφίγγει, αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.