Φωτιά έχουν ανάψει οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για το πότε θα στηθούν οι κάλπες, ενώ με αφορμή την ακρίβεια, σφοδρή κριτική ασκούν Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης για τις κυβερνητικές επιλογές.
Ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών με φόντο τον Ψηλορείτη κι όχι από τα βουνά της Ηπείρου, αφού τελικά όπως έγινε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων στα Χανιά κι όχι στο Μέτσοβο.
Το σίγουρο είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι πλέον είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.
Άλλωστε σύμφωνα με τον κ.Βορίδη θα πρέπει: «Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από τη χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στο Mega.
Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας στις δηλώσεις τους λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μιλούν για τα δυσκολότερα Χριστούγεννα της τελευταίας δεκαετίας, την ενεργειακή φτώχεια, τη μεγάλη ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την αναγκαία μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.