• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Κι όμως, το καθημερινό άγχος μπορεί να είναι το «κλειδί» για υγιή γηρατειά

3 Ιανουαρίου, 2023
σε Υγεία
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Νιώθετε συχνά άγχος και θυμό; Μπορεί να φταίει η υπέρταση
210
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφήμιση

Οι έρευνες δείχνουν ότι το χαμηλού επιπέδου άγχος από μέτρια άσκηση ή εργασία μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές και σωματικές μας ικανότητες στη μετέπειτα ζωή μας.

Λίγες λέξεις προκαλούν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα όσο το άγχος. Η απλή αναφορά αυτών των πέντε γραμμάτων μπορεί να φέρει στο μυαλό εικόνες από deadlines στην εργασία, απλήρωτους λογαριασμούς, πίεση των εξετάσεων ή και από τα τεταμένα οικογενειακά τραπέζια, για να απαριθμήσουμε μερικά μόνο σενάρια.

Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγα ότι το άγχος μπορεί να είναι και θετικό; Ότι, όπως ακριβώς μπορεί να μας βλάψει, παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στη δημιουργία συνδέσεων στον εγκέφαλό μας, που βελτιώνουν τις πνευματικές επιδόσεις, και στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας που χρειαζόμαστε για να περνάμε μέσα από τις ιδιοτροπίες της ζωής, σημειώνει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Αυτό ήρθε για πρώτη φορά στο φως μέσα από το έργο ενός Αμερικανού ψυχιάτρου ονόματι Firdaus Dhabhar, ερευνητή τότε στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, ο οποίος μελετούσε τη σχέση μεταξύ του βραχυπρόθεσμου στρες και του ανοσοποιητικού συστήματος, ως μέρος της αντίδρασης «μάχη ή φυγή».

Δείτε Επίσης

ΕΛΣΤΑΤ: Κίνδυνος φτώχειας για το 28,9% του πληθυσμού το 2020

Φτώχεια, ανεργία και έλλειψη μόρφωσης αυξάνουν την πιθανότητα ψυχικής διαταραχής αργότερα στη ζωή

8 Φεβρουαρίου, 2023
Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη στην επεξεργασία και την κατανάλωση

Τσικουδιά Κρήτης, από την απόσταξη στην επεξεργασία και την κατανάλωση

7 Φεβρουαρίου, 2023
Το σήμα «Κρητικό Δεκατιανό» στο αναψυκτήριο του Πάρκου Γεωργιάδη και στο Πολύκεντρο Ηρακλείου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ

Το σήμα «Κρητικό Δεκατιανό» στο αναψυκτήριο του Πάρκου Γεωργιάδη και στο Πολύκεντρο Ηρακλείου της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ

7 Φεβρουαρίου, 2023
Καλοκαιρινό ξέσπασμα της γρίπης: Πού οφείλεται, ποιοι μολύνονται, τι σημαίνει για τον χειμώνα

Γρίπη: Ποιοι νοσηλεύονται συχνότερα – Οι ευάλωτοι ασθενείς

7 Φεβρουαρίου, 2023

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το στρες θεωρούνταν σχεδόν ομόφωνα κακό για μας, αλλά για τον Dhabhar αυτό ήταν παράλογο. Από δαρβινική άποψη, τα ένστικτα επιβίωσης των ζωικών προγόνων μας θα είχαν ακονιστεί μέσα από επανειλημμένες επαφές με τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Μας βοηθά να επιβιώσουμε

«Δεν είναι λογικό το άγχος να είναι πάντα μια κακή, επιβλαβής, αρνητική οντότητα», εξηγεί: «Η αντίδραση του στρες ‘πάλεψε ή φύγε’ είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Μια γαζέλα χρειάζεται αυτή την αντίδραση για να ξεφύγει από τα σαγόνια και τα νύχια ενός λιονταριού, όπως ακριβώς το λιοντάρι τη χρειάζεται για να πιάσει το γεύμα του. Η μητέρα φύση μάς έδωσε αυτή την αντίδραση, για να μας βοηθήσει να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε, όχι για να μας σκοτώσει».

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Dhabhar και άλλοι έχουν δείξει ότι οι εξάρσεις βραχυπρόθεσμου στρες μπορούν να μας βοηθήσουν στον σύγχρονο κόσμο.

Για παράδειγμα, η ένταση ενός επερχόμενου αγώνα βοηθά στην προετοιμασία του καρδιαγγειακού και μυοσκελετικού συστήματος των αθλητών για βέλτιστη απόδοση, ενώ έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και το άγχος της ανάγκης να γίνει η δουλειά, παράλληλα με τη φροντίδα των παιδιών, σημαίνει ότι οι γονείς είναι πιθανό να είναι πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι στο σπίτι από ό,τι οι εργένηδες!

Το άγχος φέρνει πιο… γερά παιδιά

Τόσο το ήπιο έως μέτριο σωματικό όσο και το ψυχικό στρες διεγείρουν την παραγωγή χημικών ουσιών στο αίμα που ονομάζονται ιντερλευκίνες, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καθιστώντας το πιο ικανό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, ενώ το στρες μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την ανάπτυξη των παιδιών πριν γεννηθούν.

Τα μωρά που γεννήθηκαν από μητέρες, που βίωσαν ήπιο καθημερινό στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν πιο προχωρημένες αναπτυξιακές δεξιότητες στην ηλικία των δύο ετών, σε σύγκριση με τα παιδιά των μητέρων που είχαν απολαύσει μια σχετικά χαλαρή, χωρίς άγχος εγκυμοσύνη.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι τρόποι για να σκεφτούμε το άγχος. Εκτός από την πίεση και την ένταση που προκαλούν τα γεγονότα της ζωής, οι διάφορες μορφές άσκησης μπορούν να θεωρηθούν ως… άγχος για τους μυς, ενώ οι διάφοροι τύποι γνωστικών προκλήσεων μπορούν να θεωρηθούν ως άγχος για το μυαλό.

Χρησιμοποιήστε το ή το χάνετε

Τον Ιανουάριο του 2017, ο Γάλλος ποδηλάτης, Robert Marchand, έγινε πρωτοσέλιδο σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακής ομάδας. Αυτό που ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στην επίδοση του Marchand είναι ότι είχε κλείσει τα 105 του χρόνια ένα μήνα νωρίτερα και οι προσπάθειές του, τον έκαναν τον πρώτο εκατοντάχρονο που έδειξε ποτέ ότι η καρδιαγγειακή του υγεία βελτιώνεται με την πάροδο της ηλικίας.

Οι φυσιολόγοι της άσκησης διαπίστωσαν ότι ο Marchand, ο οποίος είχε αρχίσει σοβαρή αγωνιστική ποδηλασία κατά τη συνταξιοδότησή του σε ηλικία 68 ετών, είχε αερόβια ικανότητα για άσκηση – το «χρυσό» πρότυπο μέσο μέτρησης της καρδιαγγειακής κατάστασης – συγκρίσιμη με άνδρες ηλικίας 42 έως 61 ετών, μισό αιώνα νεότερους από αυτόν.

Οι επιστήμονες που ερευνούν την υγιή γήρανση τον θεωρούν τώρα ως δείκτη τού τι μπορεί να γίνει αν συνεχίσουμε να ασκούμε διαχειρίσιμη πίεση στους μύες, τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά μας καθώς γερνάμε.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σαν τον Marchand. Πολλοί από εμάς καθίστανται προοδευτικά ανενεργοί καθώς τα χρόνια περνούν, γεγονός που επιδεινώνει τις όποιες αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και έχουν ήδη γίνει. Ως αποτέλεσμα, αν οι μύες μας δεν καταπονούνται, οι ίνες τους ατροφούν σιγά-σιγά και γινόμαστε προοδευτικά πιο αδύναμοι.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ του νευρικού συστήματος και των μυών γίνεται επίσης λιγότερο αποτελεσματική χωρίς τακτική χρήση, επιβραδύνοντας τους χρόνους αντίδρασής μας και καθιστώντας μας πιο ευάλωτους σε πτώσεις.

«Ένας μυς που δεν ενεργοποιείται πραγματικά γρήγορα, υποβαθμίζεται με πολλούς τρόπους», λέει ο Casper Søndenbroe, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, που μελετά το ανθρώπινο νευρομυϊκό σύστημα. «Οι μύες χρειάζονται αυτό το ερέθισμα για να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Αν δεν έχετε μια στρατηγική για τα τελευταία χρόνια της ζωής σας, όταν φτάσετε στα 70 ή στα 80 είναι πιθανό να έχετε κάποιους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή, επειδή η λειτουργικότητα δεν υπάρχει».

Γνωστική εφεδρεία

Η άσκηση δεν καταπονεί μόνο τους μύες, είναι επίσης μια προπόνηση για το κεντρικό νευρικό σύστημα, ακόμη και για το μυαλό.

Υπάρχει μια αμφίδρομη αλληλεπίδραση μεταξύ των μυών και των νεύρων που εκτείνονται από το νωτιαίο μυελό. Όταν συσπώνται, οι μύες στέλνουν σήματα πίσω προς τους κινητικούς νευρώνες, μακρά, αραχνοειδή κύτταρα που ελέγχουν την κίνηση, διατηρώντας τους ενεργούς και λειτουργώντας αποτελεσματικά.

Η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά στην απομάκρυνση των πρωτεϊνών tau – που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ – από τον εγκέφαλο και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, καθώς και στη διέγερση των νευρώνων να παράγουν μια χημική ουσία που ονομάζεται εγκεφαλικός νευροτροφικός παράγοντας, ο οποίος προστατεύει τα γειτονικά εγκεφαλικά κύτταρα.

Γνωρίζουμε ότι το μέγεθος του εγκεφάλου μας μειώνεται με ρυθμό περίπου 5% ανά δεκαετία μετά την ηλικία των 40 ετών, ενώ ο ρυθμός μείωσης αυξάνεται μόλις περάσουμε τα 70. Ωστόσο, αυτή η συρρίκνωση επιβραδύνεται στους ηλικιωμένους που κάνουν τακτικά αερόβια άσκηση – μορφές σωματικής δραστηριότητας που κάνουν το αίμα να κυκλοφορεί στο σώμα, όπως το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία – σε βαθμό που να έχουν κερδίσει τέσσερα χρόνια για τη γήρανση του εγκεφάλου.

Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των ποσοστών άνοιας που προβλέπεται για τις επόμενες δεκαετίες, το ενδιαφέρον για τη σχέση μεταξύ του θετικού στρες και της υγείας στη μετέπειτα ζωή θα αυξηθεί.

Ομάδες επιστημόνων σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μέτριου στρες σε όλο το φάσμα της ιατρικής, για παράδειγμα στην ενίσχυση της επούλωσης και της ανάρρωσης μετά από χειρουργική επέμβαση.

Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ενώ νωρίτερα φέτος μια κλινική δοκιμή που διεξήχθη από το Guy’s & St Thomas’ Charity διαπίστωσε ότι η άσκηση μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της χημειοθεραπείας, καθώς και να αναιρέσει ορισμένες από τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον οργανισμό.

Όλα με μέτρο…

Αλλά φυσικά, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του πολύ λίγου και του υπερβολικού στρες. Η συνεχής χαμηλού βαθμού φλεγμονή που προκύπτει από το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί – μεταξύ άλλων – με την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη, την κατάθλιψη, το άσθμα και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ο Philp περιγράφει το μέτριο στρες ως κάτι που μοιάζει περισσότερο με παλμό, όπου διεγείρονται διάφορες μοριακές οδοί και ιστοί στο σώμα, πριν επανέλθουν στο φυσιολογικό. «Με το χρόνιο στρες, αυτά τα μονοπάτια ενεργοποιούνται και στη συνέχεια παραμένουν ενεργοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει. «Το βλέπουμε αυτό στην παχυσαρκία και τον διαβήτη. Η φλεγμονώδης αντίδραση δεν μπορεί να είναι τόσο ευέλικτη και ευλύγιστη όσο θα ήταν κανονικά».

Αλλά οι τακτικοί παλμοί ήπιου έως μέτριου στρες θεωρείται ότι είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσει ο οργανισμός να λειτουργεί υγιώς. «Αν το σκεφτείτε, όλα τα συστήματά μας βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας και στη συνέχεια ένα μικρό άγχος – αλλάζοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο ή συσπώντας τους μυες – θα ενεργοποιήσει διαφορετικά μοριακά μονοπάτια για να το αντιμετωπίσει», λέει ο Philp.

«Έχουμε εξελιχθεί ώστε να είμαστε ενεργοί και να ανταποκρινόμαστε σε διάφορα ερεθίσματα, και αν αυτό μας το στερήσουν, επιταχύνονται οι αρνητικές διαδικασίες».

Ετικέτες: άγχοςάσκησηΓΗΡΑΤΕΙΑστρες
Κοινοποίηση2Tweet1ΚοινοποίησηΑποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη έρευνα: Πώς σχετίζεται η υγεία των παιδιών με το σχολείο

Επόμενο Άρθρο

Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι μετά την ημερομηνία λήξης

ΣχετικάΆρθρα

Στρες: Οκτώ τρόποι να «αποσυμπιέσουμε» την ένταση
Υγεία

Στρες: 7 σημάδια ότι είναι έτοιμο να μας καταβάλει

10 Ιανουαρίου, 2023
Οι πέντε συνήθειες που χαρίζουν σε έναν 50άρη πάνω από 30 χρόνια ζωής
Υγεία

Οι πέντε συνήθειες που χαρίζουν σε έναν 50άρη πάνω από 30 χρόνια ζωής

24 Δεκεμβρίου, 2022
Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων – Τι αναφέρει νέα μελέτη
Υγεία

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων – Τι αναφέρει νέα μελέτη

19 Δεκεμβρίου, 2022
Στρες: Κι όμως μας κάνει καλό – Πότε «βοηθάει» τη μνήμη
Υγεία

Στρες: Κι όμως μας κάνει καλό – Πότε «βοηθάει» τη μνήμη

9 Δεκεμβρίου, 2022
Άσκηση-μήνυμα νότια της Κρήτης με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»
Κρήτη

Άσκηση-μήνυμα νότια της Κρήτης με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»

26 Νοεμβρίου, 2022
Ο αρχηγός ΓΕΑ πέταξε με μαχητικό από την 115ΠΜ στη Σούδα
Κρήτη

Ο αρχηγός ΓΕΑ πέταξε με μαχητικό από την 115ΠΜ στη Σούδα

19 Νοεμβρίου, 2022
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στα φάρμακα

Φάρμακα: Πόσο ασφαλή είναι μετά την ημερομηνία λήξης

Γιατί θέλουμε αλμυρά όταν πίνουμε – Το κόλπο να μην παχύνουμε

Hangover: Γιατί κάποιοι έχουν «ανοσία» στο αλκοόλ

Τελευταία νέα

Αριστα δέκα για τις γυναίκες του Εργοτέλη
Αθλητικά

Αριστα δέκα για τις γυναίκες του Εργοτέλη

8 Φεβρουαρίου, 2023
Αλμυρός: Χωρίς Φραγκουλάκη και Πιερτζακόμι με Αρη Πετρούπολης
Αθλητικά

Αλμυρός: Χωρίς Φραγκουλάκη και Πιερτζακόμι με Αρη Πετρούπολης

8 Φεβρουαρίου, 2023
Νεκρός βρέθηκε άστεγος στα Χανιά
Κρήτη

Νεκρός βρέθηκε άστεγος στα Χανιά

8 Φεβρουαρίου, 2023
Διαφήμιση

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Η συγκλονιστική ατάκα της Βουγιουκλάκη στον γιατρό όταν έμαθε ότι θα πεθάνει

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Έτσι ήταν το σώμα της με μαγιό χωρίς ρετούς – Συλλεκτική φωτογραφία

28 Ιανουαρίου, 2023
Ευτυχώς δεν έμειναν στα γραφεία τους !

Νόμος Ηρακλείου: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

6 Φεβρουαρίου, 2023
Η "Ελπίδα" βάζει λουκέτο και σε σχολεία στην Κρήτη

Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με τα σχολεία στο Μαλεβίζι

5 Φεβρουαρίου, 2023
Ευτυχώς δεν έμειναν στα γραφεία τους !

Δήμος Μαλεβιζίου: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

6 Φεβρουαρίου, 2023
Υπαπαντή: Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου- Τι γιορτάζουμε

Υπαπαντή: Η Ορθόδοξη γιορτή της Μητέρας στις 2 Φεβρουαρίου- Τι γιορτάζουμε

2 Φεβρουαρίου, 2023
Ο όμορφος Κρουσώνας με το χιόνι έγινε μαγικός! (φωτογραφίες)

Ο όμορφος Κρουσώνας με το χιόνι έγινε μαγικός! (φωτογραφίες)

6 Φεβρουαρίου, 2023
Η "Ελπίδα" βάζει λουκέτο και σε σχολεία στην Κρήτη

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μαλεβιζίου

5 Φεβρουαρίου, 2023
Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου ενόψει της κακοκαιρίας BARBARA

Προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου ενόψει της κακοκαιρίας BARBARA

4 Φεβρουαρίου, 2023
Κλειστά όλα  τα σχολεία  σήμερα στο Δήμο Μαλεβιζίου

Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Μαλεβίζι;

6 Φεβρουαρίου, 2023
Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2021 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2023 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

12 Ιανουαρίου, 2023
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Uncategorized
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Απόψεις
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Πανελλήνιες
  • Τα σχολιανά μας
  • Τουρισμός
  • Υγεία

Μαλεβίζι

Αλμυρός: Χωρίς Φραγκουλάκη και Πιερτζακόμι με Αρη Πετρούπολης

Αλμυρός: Χωρίς Φραγκουλάκη και Πιερτζακόμι με Αρη Πετρούπολης

8 Φεβρουαρίου, 2023
Οι μαγευτικές εικόνες του χιονισμένου Κρουσώνα (Φωτογραφίες και Video)

Οι μαγευτικές εικόνες του χιονισμένου Κρουσώνα (Φωτογραφίες και Video)

8 Φεβρουαρίου, 2023
Αγκαλιά αλληλεγγύης από το Δήμο Μαλεβιζίου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Αγκαλιά αλληλεγγύης από το Δήμο Μαλεβιζίου προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

8 Φεβρουαρίου, 2023
Κρήτη: Μασκαρεύτηκε μάλλον για να τον βολεύει να αυνανιστεί

Αποκριάτικο πάρτι ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου

8 Φεβρουαρίου, 2023
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist