Το γιαούρτι είναι ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα μας χαρίσει αρκετή ποσότητα ασβεστίου και πρωτεϊνών, μαζί με βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου.
Το γιαούρτι είναι ένα σημαντικό γαλακτοκομικό προϊόν της χώρας μας. Εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες.Ένα φυσικό αντιβιοτικό για μακροζωία
Τα οφέλη του γιαουρτιού έχουν αναφερθεί αρκετές φορές αν και δεν είναι σε όλους γνωστά και είναι πάρα πολλά.Δεν είναι μόνο τρόφιμο των ηλικιωμένων αλλά όλων των ανθρώπων.
Λόγοι για να τρώμε γιαούρτι
1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μας προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
2. Παλιότερη μελέτη σε πάνω από 120.000 ανθρώπους που δεν ήταν παχύσαρκοι, ούτε έπασχαν από χρόνιες νόσους, έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού τους προστάτευσε από την πρόσληψη βάρους.
4. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι συμβάλλει ευεργετικά στα παρακάτω:
1.Προλαμβάνει την οστεοπόρωση
2.Συμβάλει στην υγεία του εντέρου
3.Βοηθάει στην απώλεια βάρους
4.Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
5.Προλαβαίνει τον εκφυλισμό του Συκωτιού
6.Είναι ευεργετικό για τους ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ και για όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από οινοπνευματώδη ποτά, γιατί προστατεύει το βλεννογόνο του στομάχου.
7.Το ασβέστιο που περιέχει το γιαούρτι έχει μια ακόμη πολύτιμη ιδιότητα: Προστατεύει την Ακοή, γιατί προφυλάγει τα μικρά οστά του αυτιού, που δρουν προστατευτικά στην συγκεκριμένη αίσθηση.
8.Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώσει την κακοσμία του στόματος και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα και το σάλιο.
9.Παρουσιάζει Αντικαρκινική δραστηριότητα. Έρευνες έδειξαν ότι το ασβέστιο παίζει ρόλο στους μηχανισμούς γένεσης καρκίνου, ιδιαίτερα δε βρέθηκε πως μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του παχύ εντέρου και του ορθού.
10.Είναι αντί-χοληστερινικό, δηλαδή κατεβάζει την χοληστερίνη του αίματος.
11.Προλαμβάνει τις μολύνσεις της ουροδόχου κύστης και την κυστίτιδα.
12.Είναι ιδανικό τρόφιμο για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη, γιατί μπορούν να το φάνε άφοβα και να πάρουν από αυτό το ασβέστιο και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά.
13.Έχει διαπιστωθεί ότι οι πρωτεΐνες του χωνεύονται πιο εύκολα.
14.Συμβάλει στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπων δερματοπαθειών, που οφείλεται σε έλλειψη ή κακή απορρόφηση των συμπλέγματος Β.
15.Βοηθάει στην αναγέννηση της χλωρίδας του παχέως εντέρου, σε περιπτώσεις θεραπείας με αντιβιοτικά.