Μητσοτάκης σε Μπλίνκεν: Ράγισε η καρδιά μας από την ανθρωπιστική καταστροφή στην Τουρκία

205
Προβολές
Διαφήμιση

 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη 

Σαφές μήνυμα για τις πρωτιές της Ελλάδας σε μία πληθώρα θεμάτων όπως η στήριξη της Ουκρανίας έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν κατά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και για την τραγωδία από τους σεισμούς στην Τουρκία σημειώνοντας πως «ράγισαν οι καρδιές μας».

Στο δείπνο που θα ακολουθήσει της συνάντησης πό μέρους Ελλάδας θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, και η πρέσβης μας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ από αμερικανικής πλευράς αναμένεται να είναι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρέσβης εν Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έφτασε στις 19:20 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εμφάνισε πυρετό λόγω κρυολογήματος και δεν θα παραστεί στο δείπνο που παραθέτει ο Πρωθυπουργός.Όλα τα τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ο κ. Δένδιας είναι αρνητικά και η συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ.

Μητσοτάκης: Ράγισε η καρδιά μας από την ανθρωπιστική καταστροφή στην Τουρκία

Κατά τον διάλογο που είχαν και οι δύο μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την Ουκρανία με κάθε τρόπο και στρατιωτικό, στις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ευελπιστούμε και μετά από αυτόν τον καιρό να μην εξαρτώμαστε τόσο από το ρωσικό αέριο».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά και μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν εμβαθύνει περισσότερο οι σχέσεις τους τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε ενεργειακό επίπεδο.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. «Είμαστε συγκλονισμένοι από την μεγάλη καταστροφή που έπληξε τους γείτονές μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «η καρδιά μας ράγισε, ήμασταν από τους πρώτους που στείλαμε βοήθεια». «Όσο κι αν υπάρχουν σημαντικές πολιτικές διαφορές με τους γείτονές μας, οι λαοί μας είναι κοντά και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σε ατό το δέσιμο».

Μπλίνκεν: Πρωτιές της Ελλάδας σε πολλούς τομείς

Από πλευράς του ο Άντονι Μπλίνκεν συνεχάρη την πρωτιά της Ελλάδας που σε μεγάλο αριθμό μετώπων όπως στην υποστήριξη της Ουκρανίας. «Οι καιροί είναι δύσκολοι, η Συμμαχία θα αντεπεξέλθει», είπε ο κ. Μπάιντεν. Όπως σημείωσε η Ελλάδα σε ενέργεια, και κλιματική αλλαγή έχει εμβαθύνει την σχέση της με τις ΗΠΑ. «Από τα πράγματα που μας ενώνουν είναι η ιδέα ότι οι χώρες, οι κοινωνίες δουλεύουν καλύτερα με τη Δημοκρατία και τη συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε την επίσκεψη Μπλίνκεν εξαιρετικά θετικό γεγονός και υπογράμισε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο

Τελευταία νέα

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Προσθήκη Νέας Playlist