Καλαμαράκια γεμιστά
Υλικά
Ένα κιλό μεγάλα καλαμάρια
τρία τέταρτα ποτηριού λάδι
τρία κρεμμύδια τριμμένα ξερά
ένα ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
μισό ποτήρι ρύζι καρολίνα
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ποτήρι άσπρο κρασί
τρεις κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα καλαμάρια χωρίς να τα κόψετε. Βγάλτε με προσοχή, μη μείνει κομμάτι μέσα, όλο το κόκκαλο και το νεύρο.
Ψιλοκόψτε τα κεφάλια και τα πλοκάμια.
Σε δυνατή φωτιά βάλτε σε κατσαρόλα λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κεφάλια και πλοκάμια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε να μείνουν με το λάδι.
Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Γεμίστε με το μείγμα τα καλαμαράκια, ράψτε τα από πάνω με χονδρή κλωστή και βάλτε τα σε κατσαρόλα το ένα πλάι στο άλλο. Ανακατέψτε το κρασί με το λεμόνι και περιχύστε τα. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά μια ώρα περίπου.