Μανιτάρια ογκρατέν
Υλικά
Ένα κιλό μανιτάρια
ένα κρεμμύδι
δύο κουταλιές σούπας βούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
λίγο λευκό κρασί
δύο κρόκοι αβγών
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένετε τα μανιτάρια και το κόβετε σε λεπτά φετάκια.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια.
Ρίχνετε το κρασί και βράζετε πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπίζετε από πάνω το ζαμπόν.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο στους 220-250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, περίπου 15’.