• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία Κρήτη

13 Μαρτίου, 2023
σε Επικαιρότητα, Η άλλη Κρήτη
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Έτσι μαγείρευαν στην αρχαία Κρήτη
5
Κοινοποιήσεις
231
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφήμιση

Το φαγητό μάς βοηθά να κατανοήσουμε τον αρχαίο κρητικό πολιτισμό και να δημιουργήσουμε νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Η γαστρονομία είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να κατανοήσουμε κάθε πολιτισμό. Για να καταλάβουμε τη μινωική κουζίνα, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας σε δύο πράγματα: στον τόπο και στους ανθρώπους. Ανομοιογενής και ετερόκλητος ο πρώτος, δυναμικοί και δραστήριοι οι δεύτεροι. Η εικόνα που έχουμε για το σήμερα λειτουργεί σαν πυξίδα για το παρελθόν. Είναι το κλειδί για να καταλάβουμε τον μινωικό πολιτισμό.

Ο πληθυσμός της Κρήτης διαφέρει απ’ αυτόν της Μεσογείου. Η Μεγαλόνησος περιβάλλεται από δύο θάλασσες (μία στον Βορρά, μία στον Νότο), ενώ τρεις οροσειρές διατρέχουν την εύφορη γη της. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στη θάλασσα από τη μία και στις κορυφές των βουνών, στα οροπέδια και στις απόκρημνες δασωμένες πλαγιές από την άλλη, σε συνδυασμό με τον ΒΔ-ΝΑ προσανατολισμό του νησιού στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, εξηγεί τις πολλαπλές κλιματολογικές ζώνες και την εντυπωσιακή βιοποικιλότητα. Η Κρήτη φημίζεται για τα άφθονα αγριόχορτα, τα βότανα και τα μανιτάρια της. Το τοπίο συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της κρητικής κουζίνας, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άνθρωποι.

Κατά μία έννοια, η Κρήτη συνορεύει τόσο με την ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όσο και με τη Νότια Ανατολία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Η γεωγραφική συγγένεια με τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς συνέτεινε στο να δημιουργηθεί μια κοσμοπολίτικη κουλτούρα στο νησί. Κάθε λαός που ερχόταν στο νησί κουβαλούσε την παράδοσή του. Οι Κρητικοί είναι επινοητικοί, δημιουργικοί και συναισθηματικοί. Πιστεύουν στην οικογένεια, στην κοινότητα και στη φύση. Έχουν στενή σχέση με τη θάλασσα, το βουνό ή και με τα δύο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι δεν έχουν ταξιδέψει ιδιαίτερα, ούτε καν στο ίδιο το νησί, παρ’ όλα αυτά κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον ένα μέλος που μένει ή έμενε στο εξωτερικό ή που έχει παντρευτεί κάποιον που δεν κατάγεται από την Κρήτη. Πολλοί είναι και οι κάτοικοι του νησιού που γεννήθηκαν αλλού: σε άλλα μέρη της Ελλάδας, στην Ευρώπη, στη Βόρεια ή στη Νότια Αμερική, στην Ασία, στη Ρωσία, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αφρική, στην Εγγύς και στη Μέση Ανατολή. Αρκετοί είναι και αυτοί που έρχονται εδώ για να σπουδάσουν, να δουλέψουν ή απλώς για να ξεφύγουν από έναν κόσμο που θέλουν να αφήσουν πίσω τους. Οι άνθρωποι που εγκαθίστανται μόνιμα στην Κρήτη γίνονται κομμάτι της. Αφήνουν τη σφραγίδα τους, η οποία συχνά επηρεάζει και τη γαστρονομία. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει χιλιάδες χρόνια τώρα.

Δείτε Επίσης

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 16χρονη βαφτισιμιά του

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 16χρονη βαφτισιμιά του

31 Μαρτίου, 2023
Σημαντική στιγμή για την Έρευνα στην Ελλάδα σε ερευνητική μονάδα του ΙΤΕ που διευθύνει ο Πυρηνικός Ιατρός κ. Γιώργος Ζ. Παπαδάκης

Σημαντική στιγμή για την Έρευνα στην Ελλάδα σε ερευνητική μονάδα του ΙΤΕ που διευθύνει ο Πυρηνικός Ιατρός κ. Γιώργος Ζ. Παπαδάκης

31 Μαρτίου, 2023
Η Κρήτη δεύτερος παγκόσμιος προορισμός για διακοπές το 2023

Η Κρήτη ανάμεσα στα καλύτερα νησιά για όσους ταξιδεύουν μόνοι

31 Μαρτίου, 2023
Σήμερα οι Β’ Χαιρετισμοί : Η ακολουθία στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας- Τα λόγια και η ιστορία τους

Ακάθιστος Ύμνος 2023: Δείτε Live – Γιατί οι πιστοί στέκονται όρθιοι

31 Μαρτίου, 2023

Υπάρχουν πολλές απόψεις ως προς το πότε χρονολογείται η Μινωική εποχή. Θεωρείται πάντως ότι αυτός ο λαμπρός πολιτισμός γεννήθηκε περίπου το 3100 π.Χ. και διήρκεσε μέχρι το 1450/1425 π.Χ. Χωρίζεται σε περιόδους: την Πρωτομινωική, τη Μεσομινωική και την Υστερομινωική – κατ’ άλλους, στην Προανακτορική έως το 2000 και στην Ανακτορική.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News

Κατά την Πρώιμη Μινωική τέθηκαν τα θεμέλια που συνέδεσαν τον αγροτικό πληθυσμό της νεολιθικής Κρήτης με τον πληθυσμό που έχτισε τα ανακτορικά διοικητικά κέντρα της Μεσομινωικής και της Υστερομινωικής περιόδου. Οι αγρότες της Πρώιμης εποχής ήταν αυτοί που έφεραν στον νησί τις καφετιές φακές, τα σιτηρά, το χοιρινό, τα πρόβατα και τις κατσίκες.

Στα συμπόσια γαστρονομίας αναπαριστούν τις γεύσεις του χθες με σημερινά υλικά. (Φωτογραφία: © Stella Johnson)

Αυτά τα τρόφιμα παρέμειναν στην κρητική κουζίνα και σήμερα αποτελούν βασικά είδη της διατροφής. Η γαστρονομική λίστα στην οποία θέλω κυρίως να εστιάσω είναι από τη Νεοανακτορική περίοδο (περίπου 1700-1450/1425 π.Χ., προτού ο μινωικός πολιτισμός δώσει τη θέση του στον μυκηναϊκό), μια συναρπαστική εποχή ανάπτυξης, ανοικοδόμησης και εκτεταμένων επαφών με άλλους λαούς. Τα ανάκτορα –και διοικητικά κέντρα– του νησιού ξαναχτίστηκαν το 1700 έπειτα από λογιών λογιών καταστροφές, ενώ παράλληλα καθιερώθηκαν καινούργια αστικά κέντρα που συνδέονταν με νεόδμητα παλάτια, μικρά χωριά, επαύλεις και αγροτικές μονάδες. Η βιοτεχνική παραγωγή άνθησε, ενώ εδραιώθηκαν νέοι εμπορικοί δρόμοι τόσο στην Κρήτη όσο και στο εξωτερικό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο πλούτος διαμοιραζόταν σ’ έναν βαθμό ευρύτερα και πιο ισότιμα.

Σε ένα μινωικό νοικοκυριό, αγρόκτημα ή έπαυλη σπάνια βρίσκουμε έναν αντίστοιχο χώρο με αυτόν που σήμερα ονομάζουμε «κουζίνα». Οι αρχαιολόγοι εντοπίζουν το μέρος όπου μαγείρευαν οι άνθρωποι εξετάζοντας το περιβάλλον των τέχνεργων, δηλαδή των αντικειμένων καθημερινής χρήσης που βρίσκουν. Αν βρουν χώμα λιπαρό, καμένο και καλυμμένο με στάχτη μαζί με κάρβουνα, σπασμένα τσουκάλια, ψημένους σπόρους, κόκαλα ή όστρακα, τότε είναι πιθανό κάποιος να είχε μαγειρέψει στο συγκεκριμένο σημείο. Οι περισσότεροι Μινωίτες μαγείρευαν σε εσωτερικούς χώρους, χρησιμοποιώντας τη ζέστη του κάρβουνου (θράκα) ή μιας ανοιχτής εστίας. Συχνά ένα σπίτι (ή ακόμα και ένα δωμάτιο!) είχε πολλά σημεία μαγειρικής. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Μινωίτες παρασκεύαζαν το φαγητό τους και σε εξωτερικούς χώρους. Συνηθιζόταν επίσης το μαγείρεμα σε κοινόχρηστους χώρους που προορίζονταν και για άλλες δραστηριότητες (π.χ. υφαντική).

Κατά τη Μεσομινωική και την Υστερομινωική περίοδο τα πιο συνηθισμένα μαγειρικά σκεύη ήταν τα τρίποδα τσουκάλια, τα μεγάλα οβάλ κεραμικά, τα επίπεδα στρογγυλά ταψιά και ενίοτε οι μικρές κεραμικές σχάρες. Όλη αυτή η ποικιλία υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πολλές τεχνικές για να προετοιμάσουν το φαγητό τους. Οι «χύτρες», τα κλειστά σκεύη με τη μεγάλη κοιλιά, που στέκονταν πάνω σε τρία πόδια, επέτρεπαν στoυς Μινωίτες να σιγομαγειρεύουν τις σούπες και τα βραστά τους επί ώρες πάνω από μια εστία. Τα πιο ανοιχτά σκεύη χρησίμευαν για να σοτάρουν ή να ψήνουν γρήγορα κρέατα και θαλασσινά, ενώ οι ψησταριές για να παρασκευάζουν τηγανίτες και ψωμιά. Σιτηρά και όσπρια αλέθονταν σε πετρόμυλους κι έτσι οι Μινωίτες είχαν αλεύρι και μπαχαρικά για να καρυκεύουν τα φαγητά τους.
Τα διατροφικά είδη που βρέθηκαν σε αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά αρχεία καταδεικνύουν ότι οι Μινωίτες προμηθεύονταν την τροφή τους με πολλούς τρόπους. Καλλιεργούσαν όσπρια (κουκιά, φακές) και δημητριακά (σιτάρι, κριθάρι), συνέλεγαν φρούτα και ξηρούς καρπούς, είχαν κοπάδια αιγοπροβάτων και χοίρων, κυνηγούσαν άγριους λαγούς, ελάφια και πουλιά, αιχμαλώτιζαν ασβούς, ψάρευαν και μάζευαν οστρακοειδή. Παρά την έλλειψη ευρημάτων, κάποιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οι Μινωίτες ασχολούνταν με την εποχική συλλογή βοτάνων, φυτών, φρούτων, βρώσιμων βολβών και μανιταριών. Πιθανότατα εμπορεύονταν, επίσης, τρόφιμα, μπαχάρια (κόλιαντρο, κύμινο), λάδι και κρασί, εντός και εκτός του νησιού.

Η Ανατολική Κρήτη είναι ξερή σήμερα, παρ’ όλα αυτά οι μινωικές περιοχές διατηρούνται εξαιρετικά. Σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες υπάρχουν ευρήματα ότι οι Μινωίτες μαγείρευαν φαγητά με διαφορετικές τεχνικές. Οι δόκτορες Hugh Sackett και Sean Hemingway θεωρούν ότι στο Παλαίκαστρο, που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νησιού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν φορητές κεραμικές ψησταριές για να ψήσουν πάνω στις στέγες και ότι παρασκεύαζαν συνοδευτικά πιάτα ή σάλτσες σε τρίποδα σκεύη διαφορετικών μεγεθών.

Στο Κτίριο 4 (στον μινωικό οικισμό του Παλαίκαστρου) ανακαλύφθηκαν οστά αγριογούρουνων, μαζί με κόκαλα άλλων ζώων, αλλά και θραύσματα από σκεύη. Βρέθηκαν στα χαλάσματα του επάνω ορόφου και στο υπόγειο, που ήταν προσβάσιμο μόνο μέσω καταπακτής. Η ιδέα ότι οι Μινωίτες μαγείρευαν πάνω στις στέγες προσφέρει μια αληθοφανή εξήγηση ως προς το γιατί βρέθηκαν οστά μαζί με σπασμένα αγγεία. Στις παραθαλάσσιες πόλεις Μόχλος και Παπαδιόκαμπος υπάρχουν ευρήματα που στηρίζουν την άποψη ότι οι άνθρωποι μαγείρευαν κυρίως σε εσωτερικούς χώρους.

Φιγούρες από μινωικά fresco στο παλάτι της Κνωσού (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου). (Φωτογραφία: © AFP/VISUALHELLAS.GR)

Οι δόκτορες Jeffrey Soles και Costas Davaras έφεραν στο φως –από τις ανασκαφές στον Μόχλο– ένα ολόκληρο τριποδικό σκεύος με συστατικά βραστού λαγού, στη λεγόμενη «συνοικία των τεχνιτών». Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με την αρχαιολογία των ζώων αναγνώρισαν τσόφλια αυγών, δύο είδη λαγών, ένα ερπετό (πιθανώς σαύρα ή φίδι) και ένα πουλί (άγνωστο τι είδους) μέσα στο σκεύος. Στον Παπαδιόκαμπο, η διευθύντρια Χρύσα Σοφιανού ανακάλυψε δύο σπίτια με πολλούς χώρους μαγειρικής. Στο Σπίτι Α.1 υπάρχουν τουλάχιστον τρεις εστίες στις οποίες παρασκευάζονταν πεταλίδες, καβούρια και θαλάσσια σαλιγκάρια, με διαφορετικά σκεύη και τεχνικές. Στο Σπίτι B.1 βρέθηκε ένα τριποδικό σκεύος με φακές, ενώ έχουμε ενδείξεις ότι οι Μινωίτες έστυβαν τα σταφύλια τους και αποθήκευαν το κρασί τους.

Όλα αυτά τα αρχαιολογικά ευρήματα αποτελούν στιγμιότυπα από τη γαστρονομική ζωή των Μινωιτών. Χάρη στην επίπονη δουλειά των πανεπιστημιακών, έχουμε συγκεντρώσει πολλές γνώσεις για την αρχαία Κρήτη. Και όμως, ο μινωικός πολιτισμός και η γαστρονομία του παραμένουν αινιγματικοί, καθώς βασικές γνώσεις λείπουν. Δεν έχουν βρεθεί συνταγές σε γραπτή μορφή ή άλλες πηγές για να αποκωδικοποιήσουμε τις πρακτικές των αρχαίων Κρητικών: ποιος έτρωγε με ποιον, ποιος μαγείρευε, πότε και πόσο συχνά, πώς καρυκεύονταν οι τροφές κ.λπ.

Minoantastes.com

Ετικέτες: γαστρονομίαμινωικός πολιτισμός
Κοινοποίηση2Tweet1Κοινοποίηση1Αποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Ν. Ανδρουλάκης: "Η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση"

Επόμενο Άρθρο

Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο για την επίθεση στον Βαρουφάκη

ΣχετικάΆρθρα

Η Δανία κατέκτησε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας
Κόσμος

Η Δανία κατέκτησε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

24 Ιανουαρίου, 2023
Το Μινωικό λουτρό της Βασίλισσας στο Παλάτι της Κνωσσού
Η Φωτογραφία της ημέρας

Το Μινωικό λουτρό της Βασίλισσας στο Παλάτι της Κνωσσού

19 Ιανουαρίου, 2023
Μινωικές τοιχογραφίες
Η άλλη Κρήτη

Μινωικές τοιχογραφίες

7 Σεπτεμβρίου, 2022
Γιορτή Μικρασιατικής Γαστρονομίας στην Αλικαρνασσό με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Life

Γιορτή Μικρασιατικής Γαστρονομίας στην Αλικαρνασσό με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

19 Ιουλίου, 2022
6 διατροφικές συνήθειες που θεωρούνται «υγιεινές», αλλά δεν είναι (βίντεο)
Υγεία

«Η γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές»-

8 Οκτωβρίου, 2021
Σαντορίνη: Ανησυχία για τους Βρετανούς τουρίστες και τη μετάλλαξη Δέλτα
Ελλάδα

Οι επιστήμονες αναζητούν την Χαμένη Ατλαντίδα στη Σαντορίνη

25 Σεπτεμβρίου, 2021
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Γ. Βαρουφάκης για την επίθεση εναντίον του: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές, ήταν μπράβοι της νύχτας

Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο για την επίθεση στον Βαρουφάκη

Συλλυπητήρια μήνυματα για την απώλεια του Ανδρικάκη Αντώνη

Θλίψη στον Κρουσώνα: Πέθανε ο Στέλιος Ξυλούρης

Τελευταία νέα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 16χρονη βαφτισιμιά του
Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 16χρονη βαφτισιμιά του

31 Μαρτίου, 2023
Εκδήλωση βράβευσης #BEACTIVE για τα έτη 2021-2022
Αθλητικά

Εκδήλωση βράβευσης #BEACTIVE για τα έτη 2021-2022

31 Μαρτίου, 2023
Σημαντική στιγμή για την Έρευνα στην Ελλάδα σε ερευνητική μονάδα του ΙΤΕ που διευθύνει ο Πυρηνικός Ιατρός κ. Γιώργος Ζ. Παπαδάκης
Τα σχολιανά μας

Σημαντική στιγμή για την Έρευνα στην Ελλάδα σε ερευνητική μονάδα του ΙΤΕ που διευθύνει ο Πυρηνικός Ιατρός κ. Γιώργος Ζ. Παπαδάκης

31 Μαρτίου, 2023
Διαφήμιση

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
«Μπορεί να ξέραμε τι είχε κάνει και να μην τον είχα αρπάξει εγώ ο ίδιος και δεν ξέρω τι θα του έκανα;»: Η «απολογία» του Κανάκη

Σκουπίδια Μαλεβίζι : « Επικό Τρολάρισμα» από το Ράδιο Αρβύλα για την Αγία Πελαγία

29 Μαρτίου, 2023
Άφησε τον «Υπαρκτό Παράδεισο» του Δήμου Μαλεβιζίου η Νίκη Μπελαδάκη

Άφησε τον «Υπαρκτό Παράδεισο» του Δήμου Μαλεβιζίου η Νίκη Μπελαδάκη

23 Μαρτίου, 2023
Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι δικαιούνται τα 250 ευρώ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε ανέργους – Πότε πληρώνεται

21 Μαρτίου, 2023
Ο "βολευτής"

Ο "βολευτής"

27 Μαρτίου, 2023
25η Μαρτίου Παρέλαση Γάζι: Ξάφνιασαν τους «μεγάλους» και κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα

25η Μαρτίου Παρέλαση Γάζι: Ξάφνιασαν τους «μεγάλους» και κέρδισαν το πιο ζεστό χειροκρότημα

25 Μαρτίου, 2023
Αναστάτωση και προβληματισμός στα Καλέσα μετά την παραίτηση του Μιχάλη Αλμπαντάκη

Αναστάτωση και προβληματισμός στα Καλέσα μετά την παραίτηση του Μιχάλη Αλμπαντάκη

26 Μαρτίου, 2023
Στο σκαμνί 29χρονος βοσκός, που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε αγοράκι

Λυράρης με καταγωγή από το Μαλεβίζι ο βιαστής και μαστροπός του 11χρονου αγοριού στο Ηράκλειο

27 Μαρτίου, 2023
Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε τον 11χρονο

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο 66χρονος λυράρης που βίαζε και εξέδιδε τον 11χρονο

27 Μαρτίου, 2023
Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2021 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου 2023 – Γιατί είναι «κινητή» γιορτή

12 Ιανουαρίου, 2023
Μίλησε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδερφό του!

Συγκλονισμένο το Μαλεβίζι από την σύλληψη του γνωστού Λυράρη για βιασμό

27 Μαρτίου, 2023
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Uncategorized
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Απόψεις
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Πανελλήνιες
  • Τα σχολιανά μας
  • Τουρισμός
  • Υγεία

Μαλεβίζι

Υπάρχουν «σταθμάρχες» και στο Μαλεβίζι

72 δόσεις: Αυτοί είναι οι όροι για τη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους σε 72 δόσεις

31 Μαρτίου, 2023
«Πρωταθλητής» το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στην ανακύκλωση

«Πρωταθλητής» το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στην ανακύκλωση

31 Μαρτίου, 2023
Στο Γάζι την Κυριακή η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη

Στο Γάζι την Κυριακή η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον οπλαρχηγό Ηρακλή Κοκκινίδη

31 Μαρτίου, 2023
Πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Μαλεβιζίου

Αυτοί είναι οι μισθοί του δημάρχου, των αντιδημάρχων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

31 Μαρτίου, 2023
  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2022

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by IMMKO.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist