Μπορεί η τραγωδία στα Τέμπη να έχει ταρακουνήσει για τα καλά την Ελληνική κοινωνία αλλά και την πολιτική ζωή της χώρας με την ανευθυνότητα και τον ωχαδερφισμό που υπάρχει στον δημόσιο τομέα και όχι μόνο.
Σήμερα μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι «σταθμάρχες» υπάρχουν και στο Μαλεβίζι και δυστυχώς θα υπάρχουν όσο δεν ασχολείται κανένας μαζί τους και μένουν στο απυρόβλητο.
Το περιστατικό που θα περιγράψουμε παρακάτω είναι πραγματικό και συνέβη σε Νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε χωριό του Μαλεβιζίου.
Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, μπροστά στην είσοδο σχεδόν του σχολείου , ιδιώτης ζήτησε και πήρε άδεια για οικοδομικές εργασίες από το δήμο Μαλεβιζίου, ζητώντας παράλληλα να έχει κλειστό τον δρόμο που εξυπηρετεί και το σχολείο κατά την διάρκεια των εργασιών.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού δικαίωμα του κάθε πολίτη είναι να κτίζει ή να ανακαινίζει το σπίτι του ή την επιχείρησή του έχοντας μάλιστα και την σχετική αδειοδότηση από τον δήμο.
Όταν όμως η διευθύντρια του συγκεκριμένου σχολείου απευθύνθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου, διατυπώνοντας την ανησυχία της τόσο για την πρόσβαση των νηπίων στο σχολείο με κλειστό το δρόμο, όσο και για το τι θα συμβεί που σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός και δεν θα ήταν εύκολη η αποχώρηση των νηπίων, ή απάντηση που πήρε από τον δήμο, είναι πως ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κλείσει τον δρόμο, αφού πληρώσει το ανάλογο παράβολο στον δήμο.
Την απάντηση αυτή την έλαβε από υπηρεσία του δήμου Mαλεβιζίου και το ερώτημα που γενάτε είναι εύλογο, για τον κάθε υγιώς σκεπτόμενο νου, σύμφωνα με την λογική του δήμου Μαλεβιζίου, θα μπορούσαμε να κλείσουμε και τον δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστημιακό ή στο Βενιζέλειο αρκεί να πληρώσουμε το παράβολο.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι και σαφώς ο κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί και έχει το δικαίωμα να κτίζει ή να ανακαινίζει το σπίτι του ή την επιχείρησή του, όμως όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές παιδιών, που ίσως να τεθούν σε κίνδυνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, διασφαλίζουμε ως δημόσιος φορέας τι θα γίνει κατά την διάρκεια των οικοδομικών εργασιών, κάποιου που του δώσαμε άδεια και βρίσκεται κοντά σε σχολείο, ΚΑΠΗ ή άλλη κοινωνική δομή.
Αυτά τα λίγα προς γνώση και συμμόρφωση για τους «σταθμάρχες του Μαλεβιζίου».