Ατομικά μπανόφι
Υλικά
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. πτι μπερ θρυμματισμένα
80 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 κ.γλ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια βελούδινη και απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ χειρός για να δέσουν τα υλικά.
Στα ποτηράκια που θα σερβίρουμε το γλυκό, δημιουργούμε την πρώτη στρώση με τα θρυμματισμένα πτι μπερ. Ρίχνουμε πάνω από το μπισκότο την καραμέλα και στη συνέχεια τη μπανάνα, την οποία κόβουμε διαγώνια σε μεγάλες φέτες. Επικαλύπτουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, παίρνουμε μια δόση από τη σαντιγί και την προσθέτουμε πάνω από τις μπανάνες. Γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον καραμέλα και πασπαλίζουμε ξανά με κακάο.
Τα ατομικά μπανόφι μας είναι έτοιμα.