Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα σας κάνουν να αρνηθείτε το δίσκο με το φαγητό στην επόμενη πτήση,μένοντας νηστικοί μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.
Τα γεύματα που σερβίρονται στις πτήσεις πολλές φορές έχουν εντελώς αδιάφορη ή ακόμη και άσχημη γεύση.
Για την ακρίβεια, το φαγητό που σερβίρεται στα αεροπλάνα έχει συχνά απαίσια γεύση ή είναι μισομαγειρεμένο. Μάλιστα, ούτε οι επιβάτες της πρώτης θέσης μπορούν να τη γλιτώσουν, μιας και το φαγητό τους φτιάχνεται στο ίδιο μέρος με αυτό που σερβίρεται στις οικονομικές θέσεις.
Επιπλέον, τα γεύματα που φυσικά παρασκευάζονται μαζικά –δεν έχουν κουζίνα τα αεροπλάνα, μην το ξεχνάτε-, είναι πιθανόν να μένουν στο ψυγείο για έως και 5 μέρες. Όσο για το σερβίρισμα, η τοποθέτηση των φαγητών και των σερβίτσιων στους δίσκους, γίνεται στο πάτωμα.
Δεν γλιτώνει ούτε ο καφές ή το τσάι, που φτιάχνονται και είναι διαφορετικά.Ο βρασμός λόγω υψόμετρου γίνεται σε διαφορετική θερμοκρασία, υψηλότερη της κανονικής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μίγμα που δεν έχει καμία σχέση με τα ροφήματα εδάφους.
Πως το φαγητό που τρώγεται στο έδαφος είναι τόσο χάλια στον αέρα; Εδώ υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις.
1.Η πρώτη είναι ότι για λόγους συντήρησης κατά την μεταφορά, τα γεύματα καταψύχονται και ξαναζεσταίνονται με τη χρήση μικροκυμάτων, γεγονός που επηρεάζει σίγουρα τη γεύση τους.
2) Ο πιο σημαντικός λόγος όμως είναι το υψόμετρο.Για την ακρίβεια, το φαγητό την ίδια γεύση θα είχε, αλλά εμείς θα είχαμε καλύτερη αίσθηση. Έρευνες έχουν δείξει ότι στο ύψος που πετάνε τα αεροπλάνα ο άνθρωπος έχει απώλεια γεύσης στα γλυκά και στα ξινά κατά 30%.
Στην επόμενη πτήση, λοιπόν ή θα μπείτε χορτάτοι ή θα φροντίσετε να αγοράσετε μερικά snack από τα καταστήματα του αεροδρομίου, για να τσιμπάτε κάτι.