Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ροφημάτων μεμονωμένα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγεία μας.
Ωστόσο, όταν αυτά συνδυάζονται με κάτι άλλο, μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα, αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
Αν κάποιος θέλει να προσέχει την διατροφή του, σίγουρα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στο συνδυασμό των τροφών.
Δείτε μερικούς από αυτούς:
Αλκοόλ και καφεΐνη
Έχετε για παράδειγμα πιει αρκετό κρασί με το φαγητό σας και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα καφεδάκι για να διώξετε την υπνηλία και να ανακτήσετε την ενέργειά σας; Πρόκειται για μεγάλο λάθος. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που συνδυάζουν την καφεΐνη και το αλκοόλ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος.
Τσάι και γάλα
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαύρο τσάι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία έχει συνδεθεί με τον διαβήτη και πολλές χρόνιες παθήσεις. Η προσθήκη έστω και λίγου γάλακτος όμως (ζωικής προέλευσης ή σόγιας) εμποδίζει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών.
Φακές και κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί περιέχει τις χημικές ενώσεις τανίνες. Όταν αυτές συνδυάζονται με σίδηρο, ο οποίος περιέχεται στις φακές και τη σόγια, εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Μπανάνες με γάλα
Αν και εξαιρετικά δημοφιλής συνδυασμός, ειδικά αν αγαπάτε τα smoothies, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε καθώς πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους συνδυασμούς τροφών που θα σας δημιουργήσουν προβλήματα στην πέψη.