Εύκολο κέικ που φτιάχνεται με μόλις τρία απλά υλικά που έχετε όλοι σπίτι σας. Δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, λάδι ή γάλα ούτε καν μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Υλικά
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι (195 g) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαύρη ζάχαρη αν θέλετε).
1 φλιτζάνι (128 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί με το μίξερ για περίπου οκτώ λεπτά. Το μείγμα θα γίνει από αφρώδες, παχύρρευστο και κρεμώδες. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το μείγμα των αυγών αλλάζει χρώμα από κίτρινο σε πολύ ανοιχτό (σχεδόν λευκό) κίτρινο
Στη συνέχεια ρίχνετε απαλά το αλεύρι. Για αφράτο αποτέλεσμα κοσκινίστε το. Το αλεύρι τείνει να συσσωρεύεται και αν το προσθέσετε ρίχνοντάς το ανακατεύοντας γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει το ξεφούσκωμα του αέρα από το μείγμα των αυγών. Εάν δεν διαθέτετε σουρωτήρι ή κόσκινο, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε το αλεύρι με τα χέρια σας.
Διαδικασία για το κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά. Η επιφάνεια του κέικ πρέπει να είναι ανοιχτό καφέ και να είναι ένα συμπαγής. Η οδοντογλυφίδα που τοποθετείτε πρέπει να βγαίνει καθαρή
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή/και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες.
enimerotiko.gr