• Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
  • Είσοδος
Μαλεβιζιώτης
  • Μαλεβιζιώτης
  • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Μενέλαος Μποκέας | "Το Μαλεβίζι Μπορεί"
    • Δημήτρης Πιτσικάκης | "Συνεργασία Ευθύνης"
    • Δημόκριτος Σαλούστρος | "Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου"
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Μενέλαος Μποκέας | "Το Μαλεβίζι Μπορεί"
    • Δημήτρης Πιτσικάκης | "Συνεργασία Ευθύνης"
    • Δημόκριτος Σαλούστρος | "Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου"
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
Μαλεβιζιώτης
Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων

Τσερνόμπιλ 37 χρόνια μετά: 9 ελάχιστα γνωστά γεγονότα – Κάτοικοι γύρισαν πίσω, άγρια ζώα κατακλύζουν την περιοχή – Γιατί οι Ρώσοι εισβολείς έφυγαν κακήν κακώς

26 Απριλίου, 2023
σε Social Trends, Επικαιρότητα
Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 min read
0
Τσερνόμπιλ 37 χρόνια μετά: 9 ελάχιστα γνωστά γεγονότα – Κάτοικοι γύρισαν πίσω, άγρια ζώα κατακλύζουν την περιοχή – Γιατί οι Ρώσοι εισβολείς έφυγαν κακήν κακώς
5
Κοινοποιήσεις
261
Προβολές
Share on FacebookShare on Twitter
Διαφήμιση

 Κλείνουν 37 χρόνια σήμερα από το πυρηνικό ολοκαύτωμα του Τσερνόμπιλ και μόνο οι ιστορίες του Τύπου θυμίζουν την καταστροφή. Κάποιοι κάτοικοι γύρισαν πίσω, άγρια ζώα κατακλύζουν την περιοχή… α, και οι Ρώσοι εισβολείς έφυγαν κακήν κακώς…

Ένα ξημέρωμα σαν σήμερα, λοιπόν, 26 Απριλίου του 1986, παραμονές του Πάσχα των Ορθοδόξων και τα ρολόγια στην μικρή ουκρανική πόλη Πριπιάτ σταμάτησαν λίγο πριν από τις 01:30.

Η ιστορία είναι χιλιογραμμένη, χιλιοακουσμένη και κάθε χρόνο τέτοια μέρα όλο και κάτι προσθέτουν οι «ειδήμονες» για να αποσπάσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την επικίνδυνη καθημερινότητα και να γυρίσουν λίγο την προσοχή του κόσμου στο ακίνδυνο, πλέον, παρελθόν…

Το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ είναι γνωστό ως η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή της Ιστορίας. Το πρωί της 26ης Απριλίου 1986, ένας από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου εξερράγη, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά και ραδιενεργό σύννεφο που απλώθηκε σαν πέπλο θανάτου, όχι μόνο στη βόρεια Ουκρανία και στα γύρω σοβιετικά κράτη, αλλά και μέχρι τη Σουηδία, 2.500 χιλιόμετρα μακριά!

Και τα χρόνια πέρασαν σαν τον καπνό που διαλύεται από την ανεμελιά των ανθρώπων, που πιστεύουν πάντα ότι είναι αθάνατοι, μέχρι να δουν τον θάνατο κατάματα…Και το Τσερνόμπιλ πέρασε στη σφαίρα του μύθου και στα χέρια των επιτηδείων: έγινε μίνι σειρά του HBO το 2019 και ξύπνησε μνήμες και κέρδισε δολάρια.

Ο τόπος είναι πια τουριστικό αξιοθέατο για τους ανοήτους που προσπαθούν να καταναλώσουν τη συσσωρευμένη αδρεναλίνη τους σε xtreme sports και που αναζητούν την περιπέτεια στην ξέχειλη από ακτινοβολία και εγκαταλειμμένη Ζώνη Αποκλεισμού. Και οι υπόλοιποι ψάχνουν να διαβάσουν γεγονότα που ίσως δεν γνώριζαν (37 χρόνια μετά απίθανο, αλλά…) για το περιστατικό. Ας δούμε μήπως και καταφέρουμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον κάποιων…

1. Το Τσερνόμπιλ δεν είχε κτήριο περιορισμού

Όσοι εργάζονται στην πυρηνική βιομηχανία γνωρίζουν πόσο σημαντικές είναι οι Δομές Περιορισμού. Παρά το γεγονός αυτό, το εργοστάσιο του Τσερνομπίλ δεν διέθετε τέτοιες, γεγονός που επιδείνωσε – πιθανότατα – τα αποτελέσματα της έκρηξης. Μια Δομή Περιορισμού είναι ένα κτήριο σε σχήμα θόλου, κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γύρω από τον αντιδραστήρα για να εμποδίζει την ακτινοβολία να βγει προς τα έξω, αν συμβεί κάτι στον αντιδραστήρα. Το κτήριο περιορισμού είναι το τελευταίο εμπόδιο για να μην περάσει η ακτινοβολία στο περιβάλλον· σκοπός του είναι να περιορίσει τα προϊόντα σχάσης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Το δυστύχημα στο Τσερνομπίλ ήταν πολύ σοβαρό και για τον λόγο ότι οι σοβιετικοί αντιδραστήρες δεν είχαν κτήρια περιορισμού!

2. Ο αντιδραστήρας έκανε την πυρηνική ενέργεια πιο ισχυρή

Το Τσερνόμπιλ χρησιμοποίησε αντιδραστήρες RBMK-1000 σοβιετικής προέλευσης και κατασκευής. Στους αντιδραστήρες εκείνους χρησιμοποιούνται ράβδοι γραφίτη για να κρατηθεί υπό έλεγχο η ισχύς του πυρήνα. Ο σχεδιασμός έκτοτε κρίθηκε ελαττωματικός. Αντί να χρησιμοποιείται νερό ως ψυκτικό μέσον για να μετριάσει την αντίδραση του πυρήνα ρίχνοντας τη θερμοκρασία, χρησιμοποιείτο εμπλουτισμένο καύσιμο διοξειδίου U-235, κάτι που δημιουργούσε ατμό, ο οποίος κινούσε τις τουρμπίνες των αντιδραστήρων και παρήγαγε ηλεκτρισμό. Η δοκιμή ασφαλείας, που προκάλεσε την έκρηξη, ήταν το αποτέλεσμα της θέρμανσης του πυρήνα και της παραγωγής περισσότερου ατμού· αυτό έκανε πιο ισχυρή την ενέργεια. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δεν μπορούσαν να ελέγξουν την απότομη αύξηση της ισχύος και διαπιστώθηκε ότι η υπερβολική ποσότητα ατμού ήταν εκείνο το στοιχείο που προκάλεσε την πρώτη έκρηξη.


3. Οι περισσότεροι πέθαναν από τις επιπτώσεις της
6. Τα παιδιά των επιζώντων δεν φέρουν γενετικές μεταλλάξεις

Αρχικά θεωρείτο ότι όσοι εκτίθενται σε έντονη ακτινοβολία θα μεταδίδουν γενετικές μεταλλάξεις στα παιδιά τους, που ακόμα δεν είχαν γεννηθεί. Η θεωρία αυτή οδήγησε πολλές μητέρες να υποβληθούν σε αμβλώσεις, οι οποίες αργότερα, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν απαραίτητες. Μια πρόσφατη μελέτη εντόπισε ελάχιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι επιζώντες της πυρηνικής έκρηξης μεταδίδουν περισσότερες μεταλλάξεις στα παιδιά τους από εκείνες του γενικού πληθυσμού. Διενεργείται περισσότερη έρευνα για να εξεταστούν οι πιθανές γενετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει προκαλέσει η έκθεση στην ακτινοβολία.


7. Τα άγρια ζώα έχουν κατακλύσει την περιοχή

Μια εκπληκτική πτυχή της καταστροφής είναι ότι η άγρια ζωή έχει επανέλθει στη Ζώνη Αποκλεισμού και μάλιστα ευδοκιμεί. Λέγεται ότι ο πληθυσμός των λύκων είναι επτά φορές μεγαλύτερος από ό,τι σε μη ραδιενεργές περιοχές, ενώ ελάφια, ψάρια, πουλιά και βακτήρια αναπαράγονται δίχως πρόβλημα στην περιοχή.

Το σπάνιο άλογο «Przewalski», το άγριο άλογο της Μογγολίας που απειλείται με εξαφάνιση εμφανίστηκε στη Ζώνη στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μάλιστα ευδοκιμεί. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι έχουν παρουσιαστεί γενετικές παραμορφώσεις, κυρίως στον πληθυσμό των πτηνών, και ότι ορισμένα ζώα έχουν υψηλά επίπεδα καισίου-137 στο σώμα τους. Τα επίπεδα άγριας ζωής – συνολικά – είναι χαμηλότερα από αυτά που παρατηρούνται σε άλλες προστατευόμενες περιοχές στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι η ακτινοβολία εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή.
Να τονίσουμε ότι πρόσφατα ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι πράσινοι δενδροβάτραχοι στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ έχουν σκουρύνει, προκειμένου να μετριάσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Πιστεύεται ότι οι βάτραχοι υπέστησαν μια διαδικασία ταχείας εξέλιξης ως αντίδραση στην ακτινοβολία, όπου οι βάτραχοι με σκουρόχρωμο δέρμα ήταν πιο ανθεκτικοί στα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας γύρω από τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ και έτσι είχαν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης. Τα υψηλότερα επίπεδα μελανίνης στο δέρμα των βατράχων πιστεύεται ότι τους θωράκισαν έναντι της ακτινοβολίας.

8. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κατοικούν στη Ζώνη Αποκλεισμού

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμβουλεύει τους ανθρώπους να μείνουν μακριά, ορισμένοι ηλικιωμένοι έχουν επιστρέψει στη Ζώνη Αποκλεισμού για να «πεθάνουν στα σπίτια που κατοικούσαν πριν από την έκρηξη». Από το 2016, στην περιοχή κατοικούν περίπου 180 άνθρωποι. Η πλειοψηφία είναι γυναίκες που τις αποκαλούν «μπάμπουσκα». Η υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της Ζώνης διασφαλίζει ότι ένας γιατρός θα επισκέπτεται τακτικά την περιοχή για να φροντίζει τους κατοίκους και προμήθειες αποστέλλονται ανά τακτά διαστήματα. Υπάρχει ακόμη και ένα λεωφορείο που μεταφέρει τους ανθρώπους στην εκκλησία του Ιβάνκιβ, Κυριακές και γιορτές.

9. Οι εισβολείς τα μάζεψαν κι έφυγαν τρέχοντας

Τις μέρες του πολέμου με τη Ρωσία, η Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ καταλήφθηκε και μάλιστα στις 24 Φεβρουαρίου (την πρώτη ημέρα της εισβολής) από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στις 31 Μαρτίου, αναφέρθηκε ότι τα περισσότερα από τα ρωσικά στρατεύματα που κατείχαν την περιοχή είχαν αποσυρθεί, καθώς ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε την επίθεση στο Κίεβο για να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το Κόκκινο Δάσος ως διαδρομή για τις στρατιωτικές μετακινήσεις τους, ανασηκώνοντας σύννεφα ραδιενεργής σκόνης. Οι ντόπιοι εργαζόμενοι είπαν ότι οι ρώσοι στρατιώτες που κινούνταν σε αυτές τις διαδρομές δεν χρησιμοποιούσαν προστατευτικές στολές και θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είχαν θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό τους.

Στις 31 Μαρτίου του 2022, ένας Ουκρανός – μέλος του συμβουλίου της Κρατικής Υπηρεσίας για τη διαχείριση της Ζώνης Αποκλεισμού, ισχυρίστηκε στη σελίδα του στο Facebook ότι τα ρωσικά στρατεύματα απομακρύνονταν με γοργούς ρυθμούς από τη Ζώνη Αποκλεισμού γύρω από το Τσερνόμπιλ και κατευθύνονταν σε ειδικό Κέντρο για την Ακτινοβολία στο Gomel, στη Λευκορωσία. Αυτή η φήμη οδήγησε σε περαιτέρω εικασίες στον Τύπο, ότι οι στρατιώτες έπασχαν από οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας. Μετά τη ρωσική αποχώρηση, το προσωπικό του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ύψωσε την ουκρανική σημαία ξανά πάνω από το εργοστάσιο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Maleviziotis.gr στο Google News
Ετικέτες: Ουκρανίαπυρηνικό ατύχημαπυρηνικό εργοστάσιοΣαν σήμεραΤσερνόμπιλ
Κοινοποίηση2Tweet1Αποστολή
Προηγούμενο Άρθρο

Σαν Σήμερα η απαγωγή του στρατηγού Κράιπε: Πώς Κρητικοί και Βρετανοί ταπείνωσαν τους Ναζί-Πού συνάντησε ο Γερμανός τους απαγωγείς του 28 χρόνια μετά

Επόμενο Άρθρο

Σενάριο τρόμου για θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς στην Ελλάδα

ΣχετικάΆρθρα

1821: Σαν σήμερα η Άλωση της Τριπολιτσάς
Ελλάδα

1821: Σαν σήμερα η Άλωση της Τριπολιτσάς

23 Σεπτεμβρίου, 2023
Σαν σήμερα το 1982 έφυγε ο Μάνος Λοΐζος
Life

Σαν σήμερα το 1982 έφυγε ο Μάνος Λοΐζος

17 Σεπτεμβρίου, 2023
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κρ«χτυπούν» γεωργικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κρ«χτυπούν» γεωργικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό

17 Σεπτεμβρίου, 2023
17 Σεπτεμβρίου 1939:Εισβολή των Σοβιετικών στην Πολωνία – Χτυπούσαν από τη μια ο Χίτλερ και από την άλλη ο Στάλιν

17 Σεπτεμβρίου 1939:Εισβολή των Σοβιετικών στην Πολωνία – Χτυπούσαν από τη μια ο Χίτλερ και από την άλλη ο Στάλιν

17 Σεπτεμβρίου, 2023
Στο "Γεντί Κουλέ" οι δύο αγώνες της Εθνικής Γυναικών με την Ουκρανία
Αθλητικά

Στο "Γεντί Κουλέ" οι δύο αγώνες της Εθνικής Γυναικών με την Ουκρανία

16 Σεπτεμβρίου, 2023
Γιαννούλης Χαλεπάς:Η τραγική ζωή του μεγαλύτερου Ελληνα γλύπτη
Social Trends

Γιαννούλης Χαλεπάς:Η τραγική ζωή του μεγαλύτερου Ελληνα γλύπτη

15 Σεπτεμβρίου, 2023
Διαβάστε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο
Πότε φτάνει στην Ελλάδα ο καύσωνας-Πού θα «χτυπήσει» 43άρια. Καρέ – καρέ η εξέλιξη

Σενάριο τρόμου για θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς στην Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει η επέκταση του φράχτη στον Έβρο – Σήμερα στην περιοχή ο Μητσοτάκης

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Τελευταία νέα

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης
Ελλάδα

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκα
Αθλητικά

Σούπερ Λίγκα: Πέρασε από τους "Ζωσιμάδες" ο ΠΑΟΚ

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Στέφανος Κασσελάκης: Κάθε μικρή επιχείρηση έχει δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες να γίνει μεγάλη
Ελλάδα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στο επιτελείο Κασσελάκη μιλούν για καθαρή νίκη με 55%

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Διαφήμιση

Δημοφιλή

  • All
  • Μαλεβίζι
Αγγελική Ρεράκη Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μαλεβιζίου Βιογραφικό

Αγγελική Ρεράκη Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μαλεβιζίου Βιογραφικό

16 Σεπτεμβρίου, 2023
"Σείστηκε" το Γάζι στη συγκέντρωση του Μενέλαου Μποκέα (video και φωτο-ρεπορτάζ)

"Σείστηκε" το Γάζι στη συγκέντρωση του Μενέλαου Μποκέα (video και φωτο-ρεπορτάζ)

22 Σεπτεμβρίου, 2023
Μια συγκέντρωση σαν… ζωγραφιά

Μια συγκέντρωση σαν… ζωγραφιά

23 Σεπτεμβρίου, 2023
 Ο Πολιτισμός ως κεντρικός άξονας ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κρήτης

Συνέντευξη του Κώστα Φασουλάκη στο Maleviziotis.gr (Video)

21 Σεπτεμβρίου, 2023
30 χρονών στα «Μελισσάκια» | Λάμψη και Συγκίνηση σε μια μοναδική Γιορτή !

30 χρόνια «Μελισσάκια» | Λάμψη και Συγκίνηση σε μια μοναδική Γιορτή !

20 Σεπτεμβρίου, 2023
Τη Δευτέρα στην Κρήτη TV το debate του Δήμου Μαλεβιζίου

Τη Δευτέρα στην Κρήτη TV το debate του Δήμου Μαλεβιζίου

21 Σεπτεμβρίου, 2023
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Μενέλαου Μποκέα (video και πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ)

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Μενέλαου Μποκέα (video και πλούσιο φωτο-ρεπορτάζ)

23 Σεπτεμβρίου, 2023
Πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Πιτσικάκης στην γιορτή μήλου στον Κρουσώνα (φωτο-ρεπορτάζ)

Πρωταγωνιστής ο Δημήτρης Πιτσικάκης στην γιορτή μήλου στον Κρουσώνα (φωτο-ρεπορτάζ)

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κώστας Μπουμάκης: Το Μαλεβίζι ως Δήμος πρότυπο που θα συνδυάσει αρμονικά  όλες τις μορφές Τουρισμού σε 12μηνη διάρκεια

Συνέντευξη του Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Μπουμάκη στο Maleviziotis.gr

18 Σεπτεμβρίου, 2023
Στη γιορτή μήλου στον Κρουσώνα ο Μενέλαος Μποκέας και μέλη της παράταξης του (φωτο-ρεπορτάζ)

Στη γιορτή μήλου στον Κρουσώνα ο Μενέλαος Μποκέας και μέλη της παράταξης του (φωτο-ρεπορτάζ)

24 Σεπτεμβρίου, 2023
MMALEVIZIOTIS.GR

Τα νέα του Μαλεβιζίου, της Κρήτης & ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο με συνεχή ροή ειδήσεων σε πολιτισμό,κοινωνία,αθλητισμό,οικονομία

Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση Κατηγοριών

  • Uncategorized
  • Εκλογές Μαλεβίζι – Εκλογές Κρήτη
  • Μαλεβίζι
  • Μαλεβιζιώτης Θέμα
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Gossip
  • Life
  • Social Trends
  • Απόψεις
  • Η άλλη Κρήτη
  • Η Φωτογραφία της ημέρας
  • Πανελλήνιες
  • Τα σχολιανά μας
  • Τουρισμός
  • Υγεία

Μαλεβίζι

Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας ο Γιώργος Μπαλάσκας!

Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας ο Γιώργος Μπαλάσκας!

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Από τα πιο «βαριά χαρτιά» της «Συνεργασίας Ευθύνης», ο Μπάμπης Μερονιανάκης

Από τα πιο «βαριά χαρτιά» της «Συνεργασίας Ευθύνης», ο Μπάμπης Μερονιανάκης

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Ο σύλλογος «Νέα Γενιά» και ο «Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ» στην 9η γιορτή μήλου πήραν τη σκυτάλη

Ο σύλλογος «Νέα Γενιά» και ο «Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑΣ» στην 9η γιορτή μήλου πήραν τη σκυτάλη

24 Σεπτεμβρίου, 2023
Ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ίκαρος

Ποδηλατοδρομία αλληλεγγύης από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ίκαρος

24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Διακριτικός τίτλος: maleviziotis.gr | Τίτλος: maleviziotis.gr | Έδρα της επιχείρησης: ΚΑΛΕΣΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ | Νομική μορφή: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ | Α.Φ.Μ.: 039451000 | Δ.Ο.Υ.: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Έδρα: Στρατηγού Κατεχάκη Τ.Θ 32 Καλέσα Μαλεβιζίου, ΤΚ 71500 | Τηλ.: 2810-824806 | Όνομα ιδιοκτήτη: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ | Νόμιμος εκπρόσωπος: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ | Διευθυντής: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ | Διευθυντής σύνταξης: ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ | Διαχειριστής: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ | Δικαιούχος του ονόματος τομέα (domain name): ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΨΩΜΑΣ | Εmail επικοινωνίας: info@maleviziotis.gr

  • Όροι Χρήσης
  • Ταυτότητα
  • Cookies και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by Nifty.

Κανένα Αποτέλεσμα
Εμφάνιση Αποτελεσμάτων
  • Μαλεβιζιώτης
  • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Εκλογές Μαλεβίζι
    • Μενέλαος Μποκέας | "Το Μαλεβίζι Μπορεί"
    • Δημήτρης Πιτσικάκης | "Συνεργασία Ευθύνης"
    • Δημόκριτος Σαλούστρος | "Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου"
  • Μαλεβίζι
  • Κρήτη
  • Ελλάδα
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Τουρισμός
  • Πανελλήνιες
    • Πανελλήνιες 2023

© 2022 Maleviziotis.gr - Powered by Nifty.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Προσθήκη Νέας Playlist