Επικήδειος για τον Σταύρο Χαλκιαδάκη από την Καλλιόπη Σμαραγδή Βασιλοκωνσταντάκη
Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω, ότι ο καλός Φίλος, Συνεργάτης και Οραματιστής, τέως Δήμαρχος Τυλίσου Σταύρος Χαλκιαδάκης, δεν είναι πια μαζί μας.
-Έχοντας συνεργαστεί μαζί του, στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, καταθέτω το σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στο Σταύρο Χαλκιαδάκη.
Είχα την τύχη να βρεθώ στο πλάι του, και να συμπορευτούμε στους αγώνες, που έδινε καθημερινά, για αξίες και οράματα, έχοντας την ευκαιρία, να εκτιμήσουμε με υπευθυνότητα, τα αναπτυξιακά θέματα, και τις ανάγκες του τόπου μας, με ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα, προασπίζοντας και προωθώντας, τα συμφέροντα του τόπου μας.
Η συνεργασία μας για 10 χρόνια ήταν άριστη, και εποικοδομητική .
Ένας πατέρας, με μεγάλη αγάπη για τον μοναχογιό του τον Νίκο, που συγκινημένος μας μιλούσε για την ημέρα της ορκωμοσίας του, και το πόσο περήφανος ένοιωσε εκείνη την στιγμή.
Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης, ήταν ένας Δημιουργικός άνθρωπος, που υπηρέτησε και αγάπησε την αυτοδιοίκηση όσο λίγοι, που τίμησε την Τύλισο με τα έργα και τις πράξεις του.
-Όραμά του η ανάπτυξη και η υπόσταση της Τυλίσου σύμφωνα με την ιστορία της ,ως κέντρο Πολιτισμού.
-Σε όλη την πολιτική και αυτοδιοικητική του πορεία, καταθέτοντας τον δυναμικό του χαρακτήρα, ήξερε να δίνεται για το κοινό καλό.
-Πρωτοστάτης στο πρόγραμμα "Καποδίστριας" για τη συνένωση των κοινοτήτων που δημιούργησαν τους πρώτους δήμους.
-Ένας αγωνιστής, και έμπειρος στην αυτοδιοίκηση, με όραμα για τον τόπο του, ο οποίος, από το μετερίζι της πρώτης γραμμής, με την μαχητικότητα και το πείσμα που τον διέκρινε, πετύχαινε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για την ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου.
Ακούραστος, αφοσιωμένος, ειλικρινής, διεκδικητικός και πάντα χαμογελαστός. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, ως ένας αυτοδιοικητικός της προσφοράς, με ήθος, εντιμότητα και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του.
Η προσφορά του στα κοινά υπήρξε αδιαμφισβήτητη και η απώλειά του είναι μεγάλη.
Η κοινωνία της Τυλίσου, της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, και όλοι εμείς θα τον θυμόμαστε, ως—Έναν εργάτη της αυτοδιοίκησης, με σαφή και υπεύθυνη θέση στα δημόσια πράγματα, με τον οποίο μοιραστήκαμε τις ίδιες ανησυχίες για τον τόπο μας, που αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία, στο Μαλεβίζι και στο Ηράκλειο.
Θα μείνει στην μνήμη μας ως ένδειξη ενός υπέροχου ανθρώπου και εξαιρετικού αυτοδιοικητικού.
Τα Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.
Καλό ταξίδι.