Με διάκριση επέστρεψαν από την συμπρωτεύουσα οι Βασίλης Καμαράτος, Μαρίνα Παντερμαράκη και Μενέλαος Πλουμής
Πρωταθλήτρια στην παραγωγή ψωμιού, γλυκών αλεύρου και καλλιτεχνικού ζυμαριού αναδείχθηκε η Ομάδα Αρτοποιών από το Ν. Ηρακλείου που εκπροσώπησε την Κρήτη στο 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ψωμιού στις 24 & 25/2 στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για τους νέους αρτοποιούς Βασίλη Καμαράτο, Μαρίνα Παντερμαράκη και Μενέλαο Πλουμή, οι οποίοι διαγωνίστηκαν με άλλες πέντε ομάδες αρτοποιών από όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να διακριθούν για τα γευστικά ψωμιά, τα πρωτότυπα γλυκά αλεύρου και το ευφάνταστο καλλιτεχνικό ζυμάρι που παρουσίασαν στους κριτές.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Έκθεσης Αrtozyma και προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του κλάδου.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία αρτοποιοί από τον Ν. Ηρακλείου κατακτούν την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. Το 2016 άλλοι τέσσερις αρτοποιοί, ο Διονύσης Βογιατζής, ο Μανώλης Καλαϊτζάκης, ο Μιχάλης Πατεράκης και ο Γιώργος Φασουλάκης είχαν κερδίσει την πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας. Η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας διαγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού πριν από ένα μήνα στο Παρίσι και σε αυτήν, ο Ν. Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον Διονύση Βογιατζή και τον Μανώλη Καλαϊτζάκη.
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» συνεχάρη τους τρεις πρωταθλητές αρτοποιούς μέλη του για τη σημαντική διάκρισή τους και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Δαφέρμος «μας έκαναν όλους υπερήφανους, έδειξαν επαγγελματισμό και απέδειξαν την αγάπη τους για τη δουλειά μας, η οποία είναι αρκετά δύσκολη. αλλά και δημιουργική. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι νέοι άνθρωποι επενδύουν στο επάγγελμα του αρτοποιού και προσφέρουν στους καταναλωτές αγνά, γευστικά και υγιεινά αρτοσκευάσματα, αναδεικνύοντας την αξία του φούρνου της γειτονιάς.»