Aρωματικές, ζουμερές, κατακόκκινες, πεντανόστιμες νόστιμες και θρεπτικές: Οι φράουλες έχουν την τιμητική τους το δίχως άλλο αυτήν την περίοδο!
Οι φράουλες δεν είναι απλώς νόστιμες, αλλά αποδεδειγμένα ευεργετικές για τη συνολική υγεία του οργανισμού.
Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να περιλαμβάνουμε φράουλες στη διατροφή μας:
Υγιεινές Βιταμίνες και Αντιοξειδωτικά: Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και Κ, καθώς και με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από την οξειδωτική ζημιά.
Προστασία της Καρδιάς: Η κατανάλωση φράουλων συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
Υποστήριξη του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Οι φράουλες περιέχουν φυτικές ενώσεις που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις.
Διατήρηση Υγιούς Δέρματος: Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που περιέχουν οι φράουλες βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιούς δέρματος.
Χαμηλές σε Θερμίδες: Οι φράουλες είναι χαμηλές σε θερμίδες και υψηλές σε φυτικές ίνες, κάνοντάς τες μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος.
Άλλα θρεπτικά στοιχεία: Οι φράουλες έχουν επίσης φυτικές ίνες και πολλές άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγγάνιο, κάλιο και φυλλικό οξύ.
Μειώνουν τις φλεγμονές;Οι ανθοκυανίνες, τα αντιοξειδωτικά στις φράουλες, είναι γνωστές για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.
Σε κάθε περίπτωση για μια ισορροπημένη διατροφή συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.
φωτό αρχείου