Ένα Δροσερό γλυκό με καφέ και τυρί ρικότα.
Υλικά
6 κ. σ. espresso (ή δύο δόσεις)
250 γραμμ. ρικότα
4 κ. σ. σταφίδες
3 κ. σ. ρούμι ή μπράντι
50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. ξύσμα σοκολάτας
Eκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε λίγο έτοιμο espresso και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
φωτό:pixabay