Καλοκαιρινή Δροσερή Πατατοσαλάτα
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες: Πλύντε τις πατάτες και βράστε τις σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.
Κόψτε τις πατάτες: Όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει αρκετά κόψτε τις σε μεγάλους κύβους.
Ανακατέψτε τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές και τον μαϊντανό.
Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνδυάστε τα όλα: Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από την πατατοσαλάτα και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Προσθέστε τη φέτα: Προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά.
Σερβίρετε δροσερή: Βάλτε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα για να είναι δροσερή και να αναδειχθούν οι γεύσεις.
φωτό:pixabay