Ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό φαγητό. Μπριάμ κατσαρόλας ή αλλιώς τουρλού,
Το φαγητό αυτό συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα μας λαχανικά, είναι εύκολο και γρήγορο, μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα όταν είναι παγωμένο και ταιριάζει τέλεια με τυρί φέτα.
Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
2 κολοκύθια κομμένα
2 μέτριες ντομάτες και λίγο πουμαρό
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα και 2 σκελ.σκόρδο
2 πατάτες κομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. φέτα κομμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες, και τις πατάτες .Σοτάρουμε για 2΄- 3΄.
Προσθέτουμε τις κομμένες τομάτες και το πουμαρό.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά και να δέσει η σάλτσα μας
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά τη διάρκεια του ψησίµατος ελάχιστο νερό για να µην «πιάσει» το φαγητό.
Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυρί φέτα.
φωτόPixabay