Ένας εποχικός πυροσβέστης αναδείχτηκε ως «εγκέφαλος» εγκληματικής σπείρας που πιαστήκανε στον Αλμυρό, με 2.000 δενδρύλλια κάνναβης στο χωριό Γαύριανη, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που οργανώθηκε από την Ασφάλεια Πάτρας σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών και αστυνομικούς από την ΕΚΑΜ και την ΟΠΚΕ.
Ο 40χρονος και τρεις συνεργοί του από την Αλβανία προγραμμάτιζαν να αποκομίσουν 8 εκατομμύρια ευρώ από τη διακίνηση κάνναβης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η επιχείρηση περιλάμβανε τη χρήση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, και πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός είναι στενός συγγενής του 40χρονου και ενδεχομένως δεν παρατηρήθηκε η καλλιέργεια της φυτείας.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν drone για να εντοπίσουν την φυτεία με τα 2.000 δενδρύλλια και 30 κιλά αποξηραμένης κάνναβης σε δύσβατη περιοχή της Γαύριανης, ενώ οι έρευνες για πιθανές άλλες εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζονται στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού.