Φράουλες και Βατόμουρα: Με μόλις 4 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, οι φράουλες και τα βατόμουρα προσφέρουν μια γευστική απόλαυση με ελάχιστες θερμίδες, αρκεί να αποφεύγεται η προσθήκη ζάχαρης.
Δαμάσκηνα και Μανταρίνια: Με 9 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, τα δαμάσκηνα και τα μανταρίνια είναι ιδανικά για όσους επιθυμούν έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιούν τις γλυκές τους επιθυμίες.
Λεμόνια: Με περιεκτικότητα μόλις 2 γραμμαρίων ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, τα λεμόνια είναι το απόλυτο ξινό φρούτο που μπορεί να προσφέρει μια φυσική εναλλακτική στα γλυκά.
Ακτινίδια και Βερίκοκα: Τα ακτινίδια προσφέρουν περίπου 9 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, ενώ τα βερίκοκα είναι επίσης μια καλή επιλογή, εφόσον καταναλώνονται με μέτρο.
Καρπούζι και Πεπόνι: Αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα έχουν αντίστοιχα 7 και 6 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια, καθιστώντας τα ιδανικά για δροσιστικά σνακ.
Σε αντίθεση, φρούτα όπως το λευκό σταφύλι, οι μπανάνες και οι χουρμάδες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με τους χουρμάδες να φτάνουν τα 64,7 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια.