Συνελήφθη χθες το πρωί (03.10.2024) στο Ηράκλειο, ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για σοβαρές παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία του συλληφθέντος και σε ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν:
Ένα αβολίδωτο φυσίγγιο πυροβόλου όπλου
Τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια
Τρία μαχαίρια
Δύο κάλυκες πολεμικού τυφεκίου
Μια συσκευή ανίχνευσης υπεδάφους
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της σχετικής άδειας κατοχής.
Παράλληλα, οι αρχές διαπίστωσαν παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής, καθώς εντοπίστηκαν αιγοπροβατοειδή χωρίς σήμανση με ενώτια και με αναντίστοιχο αριθμό κτηνοτροφικής δήλωσης σε σχέση με τη φυσική καταμέτρηση.
Η προανάκριση για την υπόθεση διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.