Η εισβολή αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές, όπως η πρόσφατη στην παιδική χαρά στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, έχει ανησυχήσει έντονα τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή. Τα αγριογούρουνα κατεβαίνουν από το περιαστικό δάσος, αναζητώντας τροφή τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα, γεγονός που ενέχει κινδύνους για τους κατοίκους και ιδιαίτερα για τα παιδιά που παίζουν σε εξωτερικούς χώρους.
Το Δασαρχείο, ανταποκρινόμενο στο περιστατικό, κατάφερε να απομακρύνει τα ζώα από το σημείο, τοποθετώντας τα σε κλουβιά για ασφαλή επαναφορά στο φυσικό τους περιβάλλον. Ωστόσο, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, και ζητούν άμεση δράση από τους αρμόδιους φορείς για την πρόληψη μελλοντικών περιστατικών.
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, σε ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας λήψη μόνιμων μέτρων. Η ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και να αποτραπούν περαιτέρω παρεμβάσεις των αγριογούρουνων σε κατοικημένες περιοχές.