Τα μπισκότα καρότου είναι εύκολα, υγιεινά, γίνονται γρήγορα και τρώγονται ευχάριστα απ όλους όλες τις ώρες.
Υλικά
200 γρ. καρότα, στον ατμό
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/2 κ. γλ. κανέλα προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράστε τα καρότα ώστε να μαλακώσουν για να μπορείτε να τα πολτοποιήσετε.
Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και λιώστε τα με ένα πιρούνι.
Προσθέστε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να γίνει μια ζύμη (προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει).
Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε λαδόκολλα μέχρι να έχει πάχος 1/2 εκατοστό και κόψτε σε ότι σχήματα θέλετε με ένα κουπ πατ ή πλάστετα στρογγυλά.
Τοποθετήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ψήστε τα για 12-15.
Μόλις ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν.
φωτό:pixabay