Στο Ηράκλειο, μία 16χρονη κοπέλα καταγγέλλει ότι υπήρξε θύμα βιασμού από 30χρονο Αλβανό, τον οποίο είχε γνωρίσει σε καφετέρια πριν από περίπου έναν μήνα. Η ανήλικη, όπως υποστηρίζει, είχε ζητήσει το τηλέφωνό του διότι της φάνηκε μικρός, ωστόσο, παρά την άρνησή της να προχωρήσουν σε ερωτική συνεύρεση, εκείνος δεν σεβάστηκε την επιθυμία της και την κακοποίησε σεξουαλικά κατ' εξακολούθηση.
Η 16χρονη ανέφερε ότι είχαν είχαν ερωτικές επαφές στο παρελθόν, κατόπιν της δικής της συναίνεσης, και δεν είχε νιώσει άσχημα. Στην πρόσφατη συνάντησή τους, ωστόσο, ήθελε απλώς να βγουν για μια βόλτα. Εκφράζει τη θέληση να τιμωρηθεί ο 30χρονος, καθώς είναι ενήλικας και το ίδιο επιθυμούν και οι γονείς της.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και έχει ήδη λάβει δικαστική κατεύθυνση. Σε βάρος του 30χρονου που είχε έρθει πρόσφατα στην Κρήτη για δουλειά, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με άσκηση σωματικής βίας και εξαναγκασμού. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον της αρμόδιας ανακριτριας, αρνούμενος την κατηγορία και ισχυριζόμενος ότι η ανήλικη του είχε δηλώσει ότι είναι 19 ετών.
Η 16χρονη έχει στο παρελθόν καταγγείλει και άλλες περιπτώσεις βιασμού από άλλα πρόσωπα, γεγονός που προσθέτει μία ακόμη διάσταση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.