Απόλυτη είναι η βούληση που υπάρχει για συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων συνδυασμών που κατήλθαν στις εκλογές του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οι οποίες διεξήχθησαν 23-25 Νοεμβρίου. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων στα πλαίσια της εκπομπής «Κάθε μέρα Μαλεβίζι» στο Maleviziotis Radio ο επικεφαλής του συνδυασμού, «Επιμελητηριακή Σύμπραξης» κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο οποίος αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής των εκλογών καταλαμβάνοντας ποσοστό της τάξεως του 35,81% και 17 έδρες.
Δεν κατάφερε όμως να πιάσει το πολυπόθητο «50+1» που θα του προσέφερε ακόμα 4 έδρες και θα έφτανε έτσι τις 21. Γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 4ων επικεφαλής των συνδυασμών μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, και μέχρι τα 41 μέλη της νέας διοίκησης να κληθούν για την συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και την ανάδειξη του προέδρου.
Οι επαφές αυτές, όπως τόνισε ο κ.Καρκανάκης θα γίνουν στη βάση προγραμματικής σύγκλισης, προκειμένου να συγκροτηθεί μια νέα υγιής διοίκηση. Όσο για το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε την προεκλογική περίοδο, κ.Καρκανάκης είπε πως μέχρι σε ένα σημείο είναι δικαιολογημένο, γιατί ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο του να πείσει το εκλογικό, σώμα ότι είναι ο καταλληλότερος για την διοίκηση.
Παρόλα αυτά όμως πρόσθεσε ο προεκλογικός αγώνας ηταν καλός σε γενικές γραμμές αφου μπόρεσαν και ακούστηκαν προτάσεις, ιδέες και απόψεις. Οσο για τη συμμετοχή των μελών στις εκλογές ο κ.Καρκανάκης την χαρακτήρισε ικανοποιητική καθώς προσήλθαν στις κάλπες 6040 μέλη από τα 12000 ταμειακώς ενήμερα μέλη. Και μπορεί το ποσοστό συμμετοχής να κυμαίνεται στο 50% και να φαντάζει μικρό, όμως συγκριτικά με το ποσοστό που ψήφισε στις εκλογές του 2017 στην Αθήνα στο ΕΕΒΑ που αριθμεί 102.000 μέλη και ψήφισαν μόνο 6000 είναι πολύ καλό.
Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, είναι ευθύνη του φορέα να πείσει τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες.
Το Επιμελητήριο είναι ο κύριος φορέας εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και η συμμετοχή είναι που του δίνει δύναμη για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κόσμου. Τέλος ο κ.Καρκανάκης ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες του νομού Ηρακλείου που προσήλθαν στις κάλπες, αλλά και όσους τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του.