Ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα και ζουμερές μπουκίτσες μήλου, ψημένο με μια γλυκιά σάλτσα κανέλας. Ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή οποιοδήποτε ρόφημα της επιλογής σας.
Υλικά:
2-3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λιπαίνετε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα αυγά και το γιαούρτι, και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Σταδιακά προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα κομμένα μήλα και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά στη φόρμα πριν το μεταφέρετε σε μία σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
φωτό:pixabay