Τηγανιτός μπακαλιάρος πάνω από 300 κιλά, σκορδαλιά, σαλάτα, άφθονο κρασί και κυρίως μεράκι και διάθεση, συνέδεσαν ένα εκπληκτικό «παζλ» που έκαναν τους Τυλισανούς να ξεχωρίσουν και φέτος στη φιλοξενία χωριανών και επισκεπτών.
Τα εκλεκτά αυτά εδέσματα τα γεύτηκαν όσοι έδωσαν το παρών στον μεγάλο Εσπερινό του Αγίου Νικολάου, καθώς με αρωγό τον Πολιτιστικό Σύλλογο στήθηκε, όπως κάθε χρόνο, το τραπέζι της Χριστιανικής Αγάπης, το οποίο άπαντες τίμησαν δεόντως
Το ψάρι του βουνού
Ο μπακαλιάρος, το «ψάρι του βουνού», όπως το ονόμαζαν πρώτοι οι Βάσκοι , που τον έκαναν παστό, ήρθε στη χώρα μας το 15ο αιώνα και μπήκε στο τραπέζι μας, δίνοντας λύση σε δύσκολους οικονομικά καιρούς , θρέφοντας ολόκληρες γενιές, σε απομακρυσμένα από τη θάλασσα μέρη, που όμως αγαπούσαν το ψάρι.
Τον μπακαλιάρο μας τον έφεραν οι Άγγλοι , οι οποίοι αντάλλασσαν αυτό το προϊόν με σταφίδες . Οι Τυλισανοί που έφευγαν από το χωριό με φορτωμένα τα γαϊδουράκια ξύλα και αχινοπόδαρα για τις καμινάδες αλλά και την αγροτική τους πραμάτεια , επέστρεφαν από την πόλη , με κρεμασμένους μπακαλιάρους στα πλαϊνά των γαϊδάρων.