Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες το αγαπημένο έθιμο της Τυλίσου, που καθορίζει τον μπακαλιάρο ως την κυρίαρχη γεύση της παραμονής του Αγίου Νικολάου.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού συγκεντρώθηκαν για να γευτούν αυτό το παραδοσιακό πιάτο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εορτασμών.
Ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της βραδιάς ήταν το μεζεδοπωλείο Ζουρίδης, το οποίο «φούλαρε» από κόσμο.
Οι επισκέπτες, ανυπόμονοι να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του αντίκτυπου της παράδοσης, γέμιζαν την ατμόσφαιρα με γέλια και συζητήσεις, ενώ η κουζίνα του Ζουρίδη έβγαζε συνεχώς φρεσκοτηγανισμένο μπακαλιάρο.
Στο Ζουρίδη, ο μπακαλιάρος δεν ήταν απλώς ένα πιάτο, αλλά ένα σύμβολο οικογενειακής συνάθροισης και ντόπιας φιλοξενίας που υπογραμμίζει τη σημασία της παράδοσης στην καθημερινή ζωή και την απόλαυση του καλού φαγητού σε καλή παρέα