Υλικά:
250 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ.)
50 γρ. καρύδια ή φουντούκια (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση:
Διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα σχέδια από ζαχαρόπαστα ή άλλο γλάσο, όπως σοκολάτα ή καρύδια και προαιρετικά ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση:
Λιώσιμο Σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προετοιμασία Μίγματος: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μπισκότα Πτι-Μπερ, σπασμένα σε κομμάτια, με τα καρύδια ή φουντούκια, αν χρησιμοποιείτε. Προσθέστε το λιωμένο μίγμα σοκολάτας και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Δημιουργία Κορμού: Τοποθετήστε μια μεμβράνη σε ένα ταψί ή ένα ορθογώνιο σκεύος. Ρίξτε το μείγμα και διαμορφώστε το σε σχήμα κορμού, πιέζοντας ελαφρά για να πάει παντού.
Ψύξη: Τυλίξτε το κορμό με τη μεμβράνη και τοποθετήστε τον στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρισμα: Βγάλτε το κορμό από το ψυγείο, αφαιρέστε τη μεμβράνη και τοποθετήστε τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και διακοσμήστε με τη σοκολάτα ή τα χριστουγεννιάτικα αστεράκια.
Απολαύστε τον Χριστουγεννιάτικο κορμό με σοκολάτα και Πτι-Μπερ με την οικογένεια και τους φίλους σας.Καλή απόλαυση!
φωτόpixabay