Η υπόθεση του αστυνομικού της βουλής φέρνει στην επιφάνεια μια άλλη υπόθεση παρόμοιας φρίκης που εκτυλίχτηκε στην ελληνική επικράτεια, και συγκεκριμένα στην Πάτρα, το 2016, όταν είδε το φως της δημοσιότητας η ιστορία των τριών ανήλικων παιδιών που εξαναγκάζονταν από τους ίδιους τους γονείς τους σε όργια
Μάλιστα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας τους επέβαλε τότε ποινές που ανέρχονται σε 197 χρόνια κάθειρξης, με τον πατέρα να καταδικάζεται σε 123 χρόνια και τη μητέρα σε 74 χρόνια, αναγνωρίζοντας τις απεχθείς πράξεις τους, οι οποίες περιλάμβαναν βιασμό, ασέλγεια, αιμομιξία και παιδεραστία κατά συρροή.
Η ντροπιαστική υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το 2013, ήρθε στο φως όταν οι ανήλικοι δήλωσαν ότι ο πατέρας τους κακοποιούσε τις κόρες του, ηλικίας 16 και 17 ετών, ενώ ο 12χρονος γιος υποχρεώθηκε να συμμετάσχει σε ερωτικές επαφές με τη μητέρα του, καθοδηγούμενος από τον ίδιο του τον πατέρα. Παρά την αυστηρότητα των ποινών, το γεγονός ότι οι γονείς απαλλάχθηκαν μετά από μόλις οκτώ χρόνια στη φυλακή προκαλεί σοκ και φρίκη στην ελληνική κοινωνία για τους κινδύνους που ελλοχεύει μια τέτοια δικαστική απόφαση.
Παρά την σοβαρότητα των αδικημάτων, οι γονείς απελευθερώθηκαν μετά από μόλις οκτώ χρόνια φυλάκισης, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κριτική. Η επιβολή ποινών έως 197 χρόνια, ενώ κατά την αρχική διαδικασία παρέπεμψε σε μια αυστηρή καταδίκη για την αποδοχή της ευθύνης και της αποτροπής τέτοιων εγκλημάτων, φαίνεται να μην στηρίχθηκε από τη διάρκεια της πραγματικής φυλάκισης.
Αυτή η απόφαση εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη και την προστασία των θυμάτων. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεται στην κοινωνία όταν οι δράστες συστηματικής κακοποίησης και βίας κατά ανηλίκων αφέθηκαν ελεύθεροι, μόλις οκτώ χρόνια μετά; Πώς θα νιώσουν τα θύματα, τα οποία με κουράγιο κατήγγειλαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, βλέποντας ότι οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις φρικαλεότητες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη ζωή τους, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα;