Τρεις ελληνικές περιοχές «σκαρφάλωσαν» στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου, σύμφωνα με το Taste Atlas.
Όπως αναφέρει το Taste Atlas, ο κατάλογος αυτός αναδείχθηκε από 477.287 έγκυρες αξιολογήσεις για 15.478 τρόφιμα.
Την 1η θέση κατέκτησε η περιοχή Καμπανία της Ιταλίας.
Μάλιστα, η Πελοπόννησος «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση της λίστας, ενώ οι Κυκλάδες και η Κρήτη ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση.
Τι έκανε, όμως, τα ελληνικά μέρη να ξεχωρίσουν στις προτιμήσεις των γαστρονομικών τουριστών;
2η Θέση
Στην Πελοπόννησο η… γουρουνοπούλα συνιστά κορυφαίο πιάτο, ενώ στους αναγνώστες προτείνεται επίσης το κουνουπίδι καπαμά, το τσουχτί και οι πετούλες. Ανάμεσα στις περιοχές που προτείνεται να επισκεφτεί κανείς όταν θέλει να ταξιδέψει στην Πελοπόννησο είναι η Φοινίκη Λακωνίας, η Καλαμάτα, ο Μαίναλος, η Ολυμπία και το Λυγουριό.
Γουρουνοπούλα
Κουνουπίδι καπαμά
Τσουχτί
Πετούλες
5η θέση
Στις Κυκλάδες τις εντυπώσεις, όπως αναμενόταν, κερδίζει η γραβιέρα αλλά και το αρσενικό Νάξου, η κοπανιστή, η φάβα και τα ντοματίνια της Σαντορίνης, η λαδένια της Κιμώλου, καθώς και οι τοματοκεφτέδες.
Γραβιέρα & Αρσενικό Νάξου
Κοπανιστή Μυκόνου
Φάβα και ντοματίνια Σαντορίνης
Λαδένια Κιμώλου
Τοματοκεφτέδες
6η θέση
Η Κρήτη, δε, δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ο ντάκος, το απάκι, η στάκα και τα καλτσούνια αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού. Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των επισκεπτών όμως κερδίζει επίσης το αντικριστό, αλλά και οι χοχλιοί μπουρμπουριστοί.
Ντάκος
Απάκι
Στάκα και καλτσούνια
Αντικριστό
Χοχλιοί μπουρμπουριστοί
φωτό:αρχείου