Η προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σίγουρα απαιτεί προσοχή και οργάνωση, και η επιλογή των πιάτων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι σαλάτες είναι εξαιρετικές προσθήκες που προσφέρουν δροσιά και χρώμα στο τραπέζι.Η κοτοσαλάτα είναι μια νόστιμη, εμφανίσιμη και λαχταριστή σαλάτα που σίγουρα θα ενθουσιάσει όλους.
Για το κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
20 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι μουστάρδα
¼ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
Για τη σαλάτα
200 γρ. καλαμπόκι
30 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κουταλιά άνηθο
4 κουταλιές σπόρια ρόδι
Για τη σως
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αλείφουμε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλιτικό τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αγγουράκια, το καρότο, τον άνηθο, το ρόδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη σως, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.
Βάζουμε την σαλάτα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Μπορούμε να στολίσουμε πάνω με θρυμματισμένο φιστίκι και ρόδι.