Η Κρήτη υποδέχεται αυτές τις μέρες την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τη λατρεμένη τηλεοπτική μαγείρισσα που ταξιδεύει στο νησί για να ανακαλύψει τις πλούσιες γεύσεις και την τοπική γαστρονομία.
Στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που διοργανώνει «Το Βήμα», η Αργυρώ έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αυθεντικά και πεντανόστιμα προϊόντα, προσφορά των φιλόξενων κατοίκων.
Το περασμένο Σάββατο, η ομάδα της βρέθηκε στον Κρουσώνα, όπου η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, Μαρία Πιτσικάκη, μοιράστηκε την εμπειρία τους. Μιλώντας για την ημέρα τους, ανέφερε: «Στο Ξαθέρι, συζητήσαμε για την αξία των φυτών και των βοτάνων της Κρήτης στην υγεία και την ομορφιά μας, αλλά και για άλλες πτυχές της τοπικής παράδοσης».
Η περιήγηση τους περιλάμβανε επίσκεψη στον Αγροτικό Οικοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κρουσώνα “Η Κρουσανιώτισσα”, όπου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν το κρητικό κουλούρι με νέες γεύσεις και να απολαύσουν μοναδικά εδέσματα. Στη συνέχεια, εξερεύνησαν το λιβάδι, γεύτηκαν τα φημισμένα κρουσανιώτικα μήλα και ολοκλήρωσαν την ημέρα τους στο Καφενείο Καραμπουτζέ, δοκιμάζοντας σπιτικές γεύσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η Αργυρώ, με την αμαρτωλή της ζωντάνια και τον αυθορμητισμό της, συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό της. Μέσα από τις συνταγές και τις παραδόσεις της, εμπνέει ακόμη και τους πιο αρχάριους να μπλέκονται στην κουζίνα και να δημιουργούν νόστιμα πιάτα.
Αναμένουμε με ανυπομονησία νέες γευστικές περιπέτειες και συνταγές που θα μας εμπνεύσουν από την αγαπημένη Αργυρώ στον υπέροχο Κσουσώνα!