Το Περιστατικό Ανέδειξε την Ετοιμότητα του Πληρώματος
Ένα απρόσμενο περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες πτήσης από το Ηράκλειο προς την Αθήνα, κατά την προσέγγιση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στη διαδικασία προσγείωσης, κάτι συνέβη που ανάγκασε τον πιλότο να επαναλάβει τη διαδικασία. Σύμφωνα με αναφορές, μόλις λίγες στιγμές πριν από την προγραμματισμένη προσγείωση, ο πιλότος αποφάσισε να απογειώσει ξανά το αεροσκάφος, προκαλώντας ανησυχία στους επιβάτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να κατανοήσουν την κατάσταση.
Όπως ανέφεραν οι επιβάτες, ο πιλότος ενημέρωσε το κοινό ότι η αναγκαστική απογείωση πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας, λόγω του ότι υπήρχε άλλο αεροσκάφος στην πίστα, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την ασφαλή προσγείωση τη δεδομένη στιγμή.
Το αεροσκάφος έκανε έναν κύκλο πάνω από τον εναέριο χώρο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιμένοντας το «πράσινο φως» για προσγείωση. Μετά από μερικά λεπτά, η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια, χωρίς περαιτέρω απρόοπτα.
Το περιστατικό ανέδειξε την ετοιμότητα του πληρώματος και την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διασφαλίζοντας την απουσία κινδύνου για τους επιβάτες. Παρόλο που συμβάντα αυτού του είδους είναι σπάνια, οι διαδικασίες ασφαλείας παραμένουν αυστηρές για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.
Οι επιβάτες δήλωσαν ότι, αν και αρχικά υπήρξε ανησυχία για την κατάσταση, η ταχεία και ακριβής ενημέρωση από το πλήρωμα συνέβαλε στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην καμπίνα.