Τα φρούτα μεταμορφώνονται σε υπέροχες μαρμελάδες, τις οποίες απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμί το πρωί. Οι χειροποίητες μαρμελάδες είναι ιδιαίτερα γευστικές, χωρίς συντηρητικά, και μπορούν να είναι εξαιρετικά υγιεινές.
Μία απολαυστική σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Υλικά
6 πορτοκάλια
3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια και στη συνέχεια αφαιρέστε τη φλούδα τους. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, αφαιρέστε τους σπόρους και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το νερό. Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε τα κομμάτια πορτοκαλιού. Βράστε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Μετά, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε συνεχώς. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να ρέει από την κουτάλα σε μεγάλες βαριές σταγόνες.
Αφαιρέστε τον αφρό και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30-40 λεπτά.
Αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο.
Φυλάξτε το βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερη συντήρηση ή την βάζετε μέσα στο ψυγείο ώστε να μπορείτε να την απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή πάνω σε μια φέτα ψωμί.
φωτό:pixabay