Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, το MasterChef 2025 έκανε πρεμιέρα στο Star, φέρνοντας μαζί του έναν έντονο κρητικό αέρα.
Φέτος, η διαγωνιστική εκπομπή μαγειρικής είναι γεμάτη κρητικές γεύσεις και συμμετοχές που θα εντυπωσιάσουν το κοινό.
Οι άνθρωποι της Κρήτης, γνωστοί για την κουζίνα και την φιλοξενία τους, είναι έτοιμοι να κάνουν τη διαφορά.
Στους 24 υποψήφιους που διεκδικούν τον τίτλο και το έπαθλο των 100.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνονται τέσσερις μάγειρες από την Κρήτη:
- Παντελής Κουτράκης (28 ετών): Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ηράκλειο. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία οκτώ χρόνια και δηλώνει ότι η μαγειρική του προσφέρει βαθιά ικανοποίηση. Στόχος του είναι να φτάσει στον τελικό του MasterChef και να διεκδικήσει τον τίτλο.
- Νίκος Ασπρομάτης (42 ετών): Με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο Νίκος αποφάσισε πριν από 13 χρόνια να ακολουθήσει το χόμπι του επαγγελματικά. Είναι κοινωνικός και με αυτοπεποίθηση, έχοντας μεγάλες προσδοκίες για τη συμμετοχή του.
- Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (39 ετών): Καταγόμενος από τα Χανιά, εργάζεται ως chef σε ξενοδοχειακό όμιλο. Η συμμετοχή του στο MasterChef 2025 είναι ένα βήμα για να κάνει υπερήφανη την κόρη του με τις μαγειρικές του ικανότητες.
- Μαίρυλιν Ντάμερον (29 ετών): Γεννημένη στην Κρήτη και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, η Μαίρυλιν συνδυάζει την τέχνη με τη μαγειρική. Θέλει να εξερευνήσει και να διδαχθεί μέσα από την εμπειρία του MasterChef.
Οι τρεις κριτές του διαγωνισμού, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, καλωσόρισαν τους παίκτες με χιούμορ και ενθουσιασμό, σχολιάζοντας για το κρητικό πνεύμα που φαίνεται να κυριαρχεί στην παρούσα σεζόν. «Από κρητικό πανηγύρι ήρθαν;» ρώτησε ο Λεωνίδας, προκαλώντας γέλια, ενώ ο Σωτήρης πρόσθεσε: «Καλώς ήρθατε στο πιο… κρητικό MasterChef που έχει γίνει ποτέ!».
Η φετινή εκδοχή του MasterChef αναμένεται να προσφέρει ανατροπές, γεύσεις και έκπληξη, συνδυάζοντας παραδόσεις με σύγχρονη μαγειρική. Με τόσους ταλαντούχους Κρητικούς να παλεύουν για την κορυφή, η εκπομπή υπόσχεται να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού ψηλά και να αναδείξει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης.