Ο 17χρονος που εμπλέκεται στους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο του Ηρακλείου θα παρουσιαστεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.
Το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, είχε σοβαρές συνέπειες, καθώς προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός 27χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 21χρονου.
Το απεχθές επεισόδιο φέρεται να προκλήθηκε από ασήμαντη αφορμή, η οποία δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.
Ο 17χρονος, χρησιμοποιώντας πυροβόλο όπλο, πυροβόλησε δύο φορές με στόχο τον 27χρονο, ο οποίος είναι κάτοικος χωριού του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, προκαλώντας του τραυματισμούς στα δύο πόδια. Επίσης, πυροβόλησε τον 21χρονο κάτοικο Ανωγείων, με αποτέλεσμα το τραύμα του στο αριστερό πόδι.
Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί δύο τυφλά, μη διαμπερή τραύματα, εκ των οποίων το ένα έχει προκαλέσει συντριπτικό κάταγμα μηριαίου. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης. Από την άλλη, ο 21χρονος διακομίστηκε με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο και του διαγνώστηκε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό μηρό.
Κατά τις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι τραυματίες ανέφεραν ότι ένιωσαν έναν πόνο και συνειδητοποίησαν τον τραυματισμό τους, χωρίς να γνωρίζουν ποιος τους πυροβόλησε. Η κατάσταση παραμένει σοβαρή και η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται, ενώ αναμένεται και η απολογία του 19χρονου φίλου του 17χρονου, ο οποίος θα παραστεί κι αυτός στην ανακριτική αρχή.