Παραδόθηκε την Τρίτη το πρωί ο 27χρονος δράστης από το Μονοφατσίου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονά του λόγω ασήμαντων διαφορών σχετικά με την κτηνοτροφία.
Ο δράστης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παρουσιάστηκε στις αρχές και παρέδωσε το πιστόλι που χρησιμοποίησε στο περιστατικό.
Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.
Το αιματηρό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα και μία φορά εναντίον του 33χρονου γείτονά του. Μία από τις σφαίρες έπληξε τον 33χρονο στο γόνατο, απαιτώντας χειρουργική επέμβαση, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.